Logo Realitatea.md

Moldova, a doua țară în care studenții vor învăța să proiecteze și să fabrice drone

08 Decembrie 2017, 19:38 // Societate

Studenții din Republica Moldova vor putea face cursuri de proiectare, fabricare, întreținere și utilizare a dronelor. Țara noastră este a doua, după Franța, care va implementa acest proiect. 

Foto simbol: i.amz.mshcdn.com

Alături de alte zece universități din lume, studenții și profesorii de la Universitatea de Stat a Moldovei, Academia de Poliție "Ștefan cel Mare", Academia de Administrație Publică și Universitatea Agrară de Stat vor beneficia de cursuri de pregătire în domeniul dornelor. 

Studenții din Moldova vor urma acest curs în cadrul unui program internațional finanțat prin programul european ERASMUS +.

În cadrul programului sunt implicate opt state, dintre care, patru membre ale UE: Italia, Franța, Polonia și România; și patru din afara comunității: Moldova, Georgia, Armenia și Belarus.

Scopul proiectului "eDrone" este de a oferi instituțiilor de învățământ superioare din țările partenere instrumente eficiente pentru crearea de servicii de formare profesională în vederea utilizării și dezvoltării cunoștințelor și deprinderilor de folosire a dronelor în diverse sfere economice, precum și transferul de cunoștințe către profesioniștii din fiecare țara parteneră.

Startul programului în Moldova a fost dat pe 8 decembrie, în cadrul unei conferințe internaționale desfășurate la Chișinău, la Universitatea de Stat a Moldovei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile