Logo Realitatea.md

Moldova 1 propune o nouă emisiune dedicată formațiunilor politice - „Ora Partidelor”

28 Septembrie 2017, 16:22 // Politica

Liderii și reprezentanții mai multor partide politice au fost invitaţi la o masă rotundă privind identificarea formatului de conlucrare în afara perioadelor electorale, organizată de către postul de televiziune Moldova 1. Astfel, partidele care au dat curs invitaţiei au solicitat ca să fie invitate mai des la emisiunile postului public de televiziune pentru a-şi exprima opiniile.

Foto: evenimentul.md

După protestele de acum câteva săptămâni, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) şi Partidul Politic Demnitate și Adevăr (PPDA) insistă în continuare pe o oră săptămânală a opoziţiei la Moldova 1. Propunerea a fost criticată de celelalte partide care spun că solicitarea nu este justificată. Unele formaţiuni politice consideră că legislaţia ar trebui îmbunătăţită pentru ca postul public să fie mai echidistant, scrie Moldova 1.

O oră a opoziţiei în care vin 40 de partide dintre care jumătate nici măcar nu depun rapoarte financiare la Comisia Electorală Centrală nu va fi eficientă.  Vă rog să nu mimăm această oră a opoziţiei, să fie o oră a opoziţiei reală”, a declarat membra PAS, Cristina Bujor.

Prin urmare, directoarea postului public de televiziune, Ecaterina Stratan, a venit cu  propunerea ca să fie creată o nouă emisiune – „Ora Partidelor”, la care să fie invitate toate formaţiunile politice din ţară şi care să fie difuzată săptămânal. Până atunci, însă, şefa de la Moldova 1 i-a asigurat pe reprezentanţii opoziţiei parlamentare că vor fi invitaţi la emisiunile „Moldova în Direct”, care au revenit din vacanţă în această săptămână.

Eu vreau ca ceea ce cereţi dumneavoastră şi ceea ce putem noi să oferim să devină un produs concurenţial. Voi propune acest lucru în Consiliul de programe şi Consiliul de administraţie să facem săptămânal o oră a partidelor. Aici este şi guvernare, şi opoziţia parlamentară şi cea extraparlamentară. Să elaborăm un concept şi s-o facem cât mai curând, dar să fie bine pregătită. Până atunci eu vă asigur că dumneavoastră veţi fi invitaţi la „Moldova în Direct”, a declarat directoarea postului public de televiziune, Moldova 1, Ecaterina Stratan.

Menționăm că, săptămâna viitoare, liderul PAS, Maia Sandu şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, se vor confrunta în direct la postul public de televiziune, Moldova 1, în cadrul unei dezbateri televizate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)