Logo Realitatea.md

Moldova fără lumină! DETALII despre localităţile din ţară care stau în beznă la această oră

21 Aprilie 2017, 16:56 // Actualitate

Gas Natural Fenosa anunță că până la această oră peste 540 de localități din 20 de raioane din centrul și sudul republicii sunt afectate parțial sau total de lipsa energiei electrice, iar compania continuă lucrările de reparație a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităților afectate. Oamenii sunt îndemnați să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci.

Astăzi, Gas Natural Fenosa a implicat peste 500 persoane din cadrul brigăzilor operative, operatori a rețelelor electrice și Oficiului Telefonic 24h pentru restabilirea în funcțiune a energiei electrice cauzate de condițiile meteorologice deosebit de complicate.

A fost instituit în cadrul companiei regim de situație excepțională de maximă gravitate. Acest cod excepțional prevede o serie de activități operative neordinate pentru reacționarea corespunzătoare la situația din rețelele electrice deservite. În prezent toate echipele operative ale întreprinderii efectuează lucrări de reparație a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităților afectate, fiind mobilizate toate resursele umane, tehnice şi materiale necesare.

În urma căderii masive a zăpezii multe drumuri sunt impracticabile, ceea ce face imposibilă deplasarea echipelor mobile pe teren. Acest fapt afectează în mod obiectiv durata de remediere a defecțiunilor în rețelele electrice.

Pentru deblocarea accesului la instalațiile electrice în localitățile afectate şi coordonarea activităților sale, Gas Natural Fenosa în Moldova conlucrează cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Totodată, pentru asigurarea accesului la instalațiile electrice din perimetrul localităților, administrația Gas Natural Fenosa în Moldova se adresează către autoritățile publice locale în persoana Consiliilor şi Primăriilor, în calitate de organe responsabile pentru gestionarea bunei funcționări ale infrastructurii locale ca să întreprindă măsuri operative în vederea deblocării circulației prin curățirea drumurilor, astfel ca echipele mobile ale furnizorului să se poată deplasa pentru efectuarea lucrărilor de reparație.

Compania va continua lucrările de repunere curentului electric mobilizând toate resursele disponibile pe parcursul zilei de astăzi și a următoarelor zile, până la lichidarea definitivă a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice şi roagă consumatorii să respecte câteva reguli:

- ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;

- nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

- nu interveniți în instalațiile electrice deoarece există pericolul de electrocutare.

Despre orice incident, oamenii sunt îndemnați să informeze în regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

  • La telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11, precum și la numerele de telefoane locale indicate pe verso-ul facturii;
  • Prin intermediul chat-ului disponibil de pagina noastră web;
  • Pe Viber apelând la numărul 062161111;
  • Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5908 0.2133%
USD USD 17.2507 0.2132%
RUB RUB 0.2683 0.1493%
RON RON 4.1148 0.0365%
UAH UAH 0.6350 0.0788%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile