Logo Realitatea.md

Moldova și Belarus își vor extinde relațiile de cooperare în domeniul turismului

01 Noiembrie 2018, 16:25 // Economie

Astăzi, la Minsk a fost semnat Protocolul privind colaborarea în domeniul turismului între Republica Moldova și Belarus. „Este important ca imaginea țării să fie promovată inclusiv în țările CSI, iar o colaborarea mai strânsă cu Republica Belarus va contribui la creșterea fluxului turistic în scopul cunoașterii modului de viață, istoriei şi culturii țării noastre”, a declarat în acest sens Chiril Gaburici.

Foto: mei.gov.md

În cadrul întrunirii, părțile și-au exprimat dorința de a-și extinde relațiile de cooperare în domeniul turismului, prin crearea condițiilor favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii și dezvoltării turismului. De asemenea, oficialii din Republica Moldova și Republica Belarus au făcut schimb de bune practici în domeniul infrastructurii turistice și pregătirea profesională a personalului din industriile turistice.

În scopul dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul turismului, Republica Moldova și Republica Belarus vor favoriza și în continuare dezvoltarea cooperării între instituțiile publice din domeniul turismului și vor contribui la stabilirea relațiilor între asociațiile turistice, întreprinderi şi alte organizații participante la dezvoltarea turismului. În același timp, părțile vor contribui la diseminarea pe teritoriul statului propriu a informației cu privire la posibilitățile turistice a celeilalte părți, prin intermediul mass-media, precum şi prin organizarea în comun a expozițiilor, conferințelor, seminarelor, etc.

Chiril Gaburici a menționat și despre noua cursă aeriană – Minsk-Chișinău, care a fost lansată la 30 octombrie curent. Ministrul susține că această cursă a fost așteptată nu numai de cetățeni, dar și de agenții economici, care circulă între Chișinău și Minsk. Chiril Gaburici este sigur că această cursă va avea un impact pozitiv asupra economiei ambelor țări în perioada imediat apropiată.

Reamintim că noua cursă aeriană Minsk-Chișinău va fi operată de compania „Belavia” din Belarus. Aeronavele vor decola din Chișinău spre Minsk în zilele de marți, joi și duminică la ora 14.05 și de la 9.05 – în zilele de luni și vineri. Durata călătoriei este de aproximativ o oră și 30 de minute.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.0000%
USD USD 18.0329 0.0000%
RUB RUB 0.2785 0.0000%
RON RON 4.2187 0.0000%
UAH UAH 0.6843 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile