Logo Realitatea.md

Momentul în care bărbatul de la Bubuieci, suspectat de falsificarea banilor și a documentelor, este reținut (VIDEO)

08 Noiembrie 2018, 20:00 // Societate

Poliția Capitalei a venit cu detalii despre operațiunea în care a fost reținut bărbatul în vârstă de 38 de ani, domiciliat în comuna Bubuieci, care este suspectat de fabricarea, comercializarea documentelor oficiale și punerea în circulație a banilor falși. 

Embed:

În cadrul investigațiilor efectuate, de Procuratura Chișinău, oficiul Principal, în comun cu angajații Secției Investigare a Fraudelor Economice a Direcției de Poliție mun. Chișinău, au stabilit că bărbatul este implicat într-un grup criminal suspectat de punerea în circulație a banilor falși și comercializarea documentelor oficiale (buletine de identitate, premise de conducere și pașapoarte a altor state), pe teritoriul municipiului Chișinău, la preț începând de la 5 000 lei la 7 000 lei pentru o unitate.

Amintim că, în urma percheziției efectuate la domiciliul unuia din membrii grupului infracțional, polițiștii și procurorii au depistat telefoane mobile cu cartele SIM, folosite pentru punerea în circulație a banilor falși, sticuri de stocare a informaților despre proveniența și modalitatea utilizată la punerea în circulație a documentelor și banilor falși. Totodată, au fost depistate opt pachete din hârtie cu masă vegetală fărămițată cu miros specific și aparate confecționate artisanal destinate consumului de droguri.

Probele au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției.

Au fost initiate două cauze penale. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de „fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false” și confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false” se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Poliția Capitalei continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupului criminal şi tragerii la răspundere. Bărbatul din Bubuieci a fost plasat în arest pentru 72 de ore.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0000%
USD USD 17.9087 0.0000%
RUB RUB 0.2800 0.0000%
RON RON 4.2325 0.0000%
UAH UAH 0.6671 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile