Logo Realitatea.md

Moscova acuză Washington-ul că s-ar implica în alegerile parlamentare din Republica Moldova

12 Februarie 2019, 16:12 // Actualitate

Ministerul Afacerile de Externe din Rusia acuză Ambasada SUA în Republica Moldova, reprezentantă prin diplomatul Dereck Hogan, că s-ar implica în procesele interne ale țării noastre, în special, făcând referire la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

„Sunt susținuți public anumiți politicieni în defavoarea altora, oferă recomandări în legătură cu alegerile parlamentare. Democrația procesului electoral va fi apreciată în funcție de cine va câștiga la scrutin. Dacă cei de la Washington vor fi mulțumiți de câștigător, cetățenii moldoveni riscă să piardă relația cu Occidentul și poate chiar să se repete un eventual Maidan ucrainean. Nu am vrea că Republica Moldova să devină un teritoriu pentru experimente iresponsabile, precum cele care au distrus Irak și Libia sau au ajuns la conflicte sângeroase în Siria și Ucraina”, se menționează în comunicatul Ministerului rus.

La solicitarea Realitatea.md, Ambasada SUA a spus că nu va comenta declarațiile de la Moscova.

Anterior, ambasadorul SUA la Chișinău a declarat, în cadrul unui discurs susținut în fața studenților de la FRIȘPA, USM, doar că: „La 24 februarie, cetățenii Moldovei vor vota în cadrul alegerilor parlamentare; un moment critic în dezvoltarea democratică a țării. În timpul întâlnirilor avute cu liderii dvs. din întreaga țară, am precizat foarte clar că Statele Unite fac apel la autoritățile moldovenești de toate nivelele să asigure un proces electoral liber, corect și transparent; în care toți candidații pot participa în condiții egale fără teama de a fi hărțuiți sau intimidați; și, mai presus de toate, să asigure respectarea voinței poporului în urma scrutinului”.

CITEȘTE ȘI:

Rusia nu intenționează să influențeze procesul de alegeri din Moldova. Declarația contradictorie, după întâlnirea lui Putin și Dodon

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile