Logo Realitatea.md

Motanul Șurik din Germania, prezentat drept probă în dosarul Chirtoacă?! Ghimpu oferă detalii (VIDEO)

19 Iulie 2017, 14:49 // Politica

Una din probele în dosarul primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, ar fi motanul Șurik. Despre aceasta a vorbit liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi. Potrivit lui, dosarul ar fi unul politic și probele prezentate nu sunt credibile, astfel încât printre acestea se numără și o fotografie în care acesta apare cu un motan în brațe. Același motan apare într-o fotografie a nepotului lui Igor Gamrețchi ce locuiește în Germania.

Embed:

„Una dintre probele este o fotografie din anul 2014, făcută în Germania. Primarul a fost în vizită cu colegii săi din Primărie în Germania (cu Gamrețchi și cu alții), au intrat în ospeție la sora lui Gamrețchi care locuiește în Germania. Și cele 26% din firmă Gamrețchi a pus-o pe nepotul lui, fiul surorii, care locuiește în Germania și aici au găsit o fotografie unde primarul ține în brațe un motan pe nume „Șurik”, și tot motanul ăsta stă la nepotul lui Gamrețchi în brațe în altă fotografie. Și aceasta este proba! L-au găsit pe motanul Șura și îl aduc ca probă în comiterea infracțiunii de către primarul general Dorin Chirtoacă. Dacă Gamrețchi a împărțit cu Chirtoacă aceste 26%, de ce ar pune pe motanul Șura 13%, dar nu le-ar pune pe un nepot sau verișor de-al său. E ridicol de nu are margini!”, a declarat Ghimpu, enumerând probele prezentate împotriva lui Chirtoacă.

Acesta a menționat că una dintre probe ar mai fi Certificatul de Urbanism din anul 2016, semnat de Grozavu, Didenco și Carpov, și care nu a fost semnat de Chirtoacă, declarațiile viceprimarului Nistor Grozavu și a șefului de la Transporturi Igor Gamrețchi, apărute în urma arestărilor. Totodată, în opinia liderului PL, cauza principală care determină politizarea dosarului este înlăturarea înlăturarea avocaților. 

Realitatea.md amintește că primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut la 25 mai, fiind implicat în dosarul parcărilor și fiind acuzat că l-ar fi influențat pe Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma ce s-ar fi ocupat de parcări fără avizul CMC.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile