Logo Realitatea.md

MTIC a lansat procesul de consultări publice a proiectului Strategiei de dezvoltare a comunicațiilor poștale pe anii 2017 – 2020

20 Aprilie 2017, 17:13 // Economie

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a anunţat, astăzi, 20 aprilie, iniţierea consultărilor publice pe marginea proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Strategiei de dezvoltare a comunicațiilor poștale pe anii 2017–2020 şi a Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia.

Scopul proiectului constă în sporirea accesibilităţii şi a competitivităţii serviciilor poștale prin implementarea produselor noi bazate pe TIC. Strategia prevede trei obiective specifice, realizarea cărora va permite evoluţia serviciilor poştale în decursul următorilor patru ani. Acestea se referă la: liberalizarea şi reglementarea pieţei serviciilor poştale, asigurarea accesibilităţii serviciilor în fiecare localitate din țară și promovarea serviciilor şi produselor inovaţionale.

Elaborarea Strategiei în cauză este condiționată de transpunerea în actele naționale a prevederilor Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Strategiei naţionale de dezvoltare „Moldova 2020”, precum și promovării Strategiei poştale de la Istanbul „Foia de parcurs pentru dezvoltarea serviciului poştal”.

Implementarea proiectului sus-menționat nu va necesita cheltuieli din bugetul de stat și nu va afecta negativ activitatea de întreprinzător. Acţiunile ce ţin de dezvoltarea infrastructurii poştale va implica  costuri de implementare estimate la circa 300 de milioane de lei. Finanţarea în cauză se preconizează să fie efectuată din sursele proprii ale furnizorilor de servicii poştale, din asistenţa tehnică şi investiţională a structurilor internaţionale de profil, precum şi din alte surse care nu contravin legislaţiei în vigoare.                                                                                                  

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației, în prezent, în R. Moldova sunt autorizați 34 de furnizori de servicii poștale. Serviciile poștale, oferite de cele 193 de țări-membre ale Uniunii Poștale Universale, formează cea mai mare rețea fizică de distribuire din lume. Astfel, în jur de 6 milioane de salariați lucrează în peste 700 mii de unități poștale pentru a asigura prelucrarea și distribuirea anuală a circa 430 de miliarde de trimiteri poștale.                                                                                                                                           

Termenul-limită pentru recepţionarea propunerilor la proiectul respectiv este 15 mai 2017. Pentru mai multe informații accesați: http://www.mtic.gov.md/ro/transparency/proiectul-hotararii-guvernului-cu-privire-la-aprobarea-strategiei-de-dezvoltare

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)