Logo Realitatea.md

Nașul liderului PLDM, Ion Rusu, plasat în izolatorul CNA pentru 30 de zile

16 Iulie 2015, 16:08 // Actualitate

Judecătoria Buiucani a eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele nașului liderului PLDM, Ion Rusu. Acesta se va afla în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

 
Foto: realitatea.md

Mai devreme, judecătorii au eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zilepentru Vladimir Rusu, nepotul liderului PLDM, Vlad Filat, dar și proprietarul ”Caravita Co” SRL.

Menționăm că procurorii anticorupție au cerut eliberarea mandatelor de arest pe numele tuturo persoanelor reținute ieri pentru fraude în dosarul BEM. Astăzi, acestea au fost puse sub învinuire.

Realitatea.md amintește că patru persoane au fost reţinute ieri de CNA, pentru 72 de ore, fiind învinuite de spălare de bani, infracţiune care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii.  Astăzi, acestea au fost puse sub învinuire, urmând ca procurorii să ceară judecătorilor de instrucţie eliberarea mandatelor de arest pe numele acestora. 

Este vorba despre nepotul milionar al lui Vlad Filat, Vladimir Rusu, proprietarul ”Caravita Co” SRL, tatăl acestuia, cumnatul și nașul liderului PLDM, Ion Rusu, administratorul Caravita, Igor Cijov, dar și directorul financiar Tatiana Roșioru.

Totodată, un om de afaceri din România, suspectat de coautorat la spălare de bani, a fost citat de procurori pentru audieri în cadrul aceleiaşi cauze. Acesta însă nu s-a prezentat la data indicată, urmând să fie citat repetat, iar în cazul în care nu va da curs citaţiei, va fi anunţat în urmărire internaţională. 

CITEȘTE ȘI:

SCHEMELE prin care ”Caravita” și ”Business Estate Investments” au spălat milioane de la BEM, prezentate de CNA

NOI DEZVĂLUIRI în urma perchezițiilor de la ”Caravita”: CNA a găsit probe incontestabile (VIDEO)

SCANDALOS! CNA a găsit în birourile ”Caravita” probe secrete din dosarul penal privind BEM

 
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.2636%
USD USD 17.2814 0.2634%
RUB RUB 0.2358 1.3758%
RON RON 4.3095 0.2349%
UAH UAH 0.6162 0.2440%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile