Logo Realitatea.md

Năstase nu-i cu Sandu de această dată. Liderul PPDA dezaprobă denunțul făcut de președintele PAS

12 Octombrie 2017, 17:42 // Actualitate

Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase nu împărtășește denunțul liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la Procuratura Generală împotriva liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Asta deoarece în opinia lui, această instituție ar fi controlată politic și nu are nici un sens de a face vreo sesizare. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. 

Sursa: google.com

„Nu știu dacă este cazul să comentez acțiunile politice pe care noi nu le împărtășim. Noi nu ne-am adresat la procuratura lui Plahotniuc lesne de înțeles, Procuratura este capturată și nu mergem să-l reclamăm pe Plahotniuc la structura care-i aparține lui. Referitor la evenimentele de astăzi, aceasta este o procedură ordinară, atunci când cel care face un denunț, sigur trebuie să fie preîntâmpinat de răspunderea penală pe care o poartă în conformitate cu legislația”, a afirmat Năstase.

Totodată, liderul PPDA susține că acest denunț al Maiei Sandu i-ar aduce mai multe beneficii lui Vlad Plahotniuc, decât neconformități. „După ce Plahotniuc va pleca și nu va mai putea controla toată puterea în stat, datorită acestor ordonanțe care sunt emise de către procurori pe numele lui, el va putea foarte lesne să se eschiveze de la răspunderea penală, deoarece pe rol vor fi investigate aceste denunțuri și va fi mult mai complicat procesul de punere a lui Plahotniuc sub acuzare”, a opinat Năstase.

Realitatea.md amintește că liderul PAS, Maia Sandu a depus un denunț pe numele lui Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii în stat, iar astăzi a fost citată la Procuratură pentru a i se aduce la cunoștință despre răspunderea penală în caz de fals în declarații și denunț. 

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Maia Sandu, avertizată de Procuratură: Ar putea răspunde penal pentru un denunț fals împotriva lui Vlad Plahotniuc

Liderul PAS, Maia Sandu, chemată pentru explicații în fața procurorilor

Citeste tot despre: denunț, dezaprobă, Procuratura, uzurpare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)