Logo Realitatea.md

Neînțelegeri la Judecătoria Buiucani: Avocații lui Platon au cerut recuzarea judecătoarei care examinează dosarul (VIDEO)

12 Septembrie 2017, 17:55 // Societate

Neînțelegeri între avocații lui Veaceslav Platon și judecătorea Galina Moscalciuc, care examinează cel de-al doilea dosar al inculpatului! Apărătorii s-au arătat nemulțumiți de faptul că instanța a fixat ședința de judecată pentru o anumită oră, iar ulterior a schimbat-o.

„Am primit citație cu cinci zile mai înainte, precum că ședința de judecată va avea loc la ora 13:00, iar ieri noaptea, am primit un sms de la grefiera judecătoarei Galinei Moscalciuc, că ședința de judecată va fi deja la 11:00 și nu la 13:00”, a declarat avocatul Eduard Rudenco, precizând că atunci când au sosit la ședință, aceasta era în toi.

„Au fost prezentate un șir de probe în lipsa avocaților lui Veaceslav Platon. Este o încălcare gravă realizată de mult stimata doamnă Moscalciuc. Am înaintat o cerere de recuzare, pentru că nu putem avea încredere în această magistrată, care examinează cauza penală fără avocații aleși și fără a respecta ora la care trebuia să înceapă ședința”, a adăugat acesta.

Procurorul de caz, Alexandru Cernei, a refuzat să comenteze declarațiile avocaților, iar o nouă ședință de judecată va avea loc mâine, 13 septembrie, la Judecătoria Buiucani.

Realitatea.md amintește că, la sfârșitul lunii mai, pe numele lui Veaceslav Platon a fost intentat un nou dosar. Potrivit procurorilor, controversatul om de afaceri, împreună cu complicii Maxim Capanji, aflat sub control judiciar, și Andrei Bahcivanji, aflat în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, este acuzat că ar fi încercat să sustragă 205 milioane lei de pe conturile a trei companii de asigurări. Pentru infracţiunea comisă, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

La acest dosar, a fost conexat și cauza penală în care Platon este învinuit de tentativa de mituire a mascaților „Pantera”, care îl însoțeau la ședințele de judecată. 

În același timp, dosarul privind frauda de la Banca de Economii (BEM) în care inculpatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare de prima instanță este actualmente examinat la Curtea de Apel Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9942 -0.3439%
USD USD 17.7285 -0.4011%
RUB RUB 0.2831 0.1415%
RON RON 4.2252 -0.2926%
UAH UAH 0.6847 -0.6962%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile