Logo Realitatea.md

Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Bălți

11 Aprilie 2018, 18:31 // Societate

Nicolai Grigorișin este candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți. Deși anunțul membrilor Partidului Nostru (PN) nu este unul surprinzător, acesta fost făcut oficial acum câteva minute.

Candidatul a fost scăldat în aplauze de adunarea partidului, acesta precizând că a acceptat o asemenea provocarea după mai multe discuții cu fostul primar al orașului - Renato Usatîi.

Realitatea.md amintește că Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcție de edil în cadrul unei emisiuni televizate. El a declarat că această decizie oferă posibilitatea ca următoarele alegeri la Bălți să aibă loc pe 20 mai, odată cu alegerile anticipate locale din toată țara. Ulterior, primar interimar a fost desemnat viceprimarul Nicolai Grigorişin, ales în funcție la ședința din 8 februarie.

Anterior, Renato Usatîi a câștigat alegerile locale din Bălți, în iunie 2015, acumulând peste 72% din voturile alegătorilor. În Consiliul municipal Bălţi Partidul Politic „Partidul Nostru”, pe care îl conduce a obținut 26 de mandate din 35.

Judecătoria Centru a emis, însă, în luna octombrie 2016 un mandat de arestare pe numele, pe atunci, primarului de Bălţi, în dosarul privind tentativa de omor a omului de afaceri Gherman Gorbunţov. În acelaşi timp, Renato Usatîi a fost anunţat în căutare internaţională.

CITEȘTE ȘI: 

Cine este Nicolai Grigorișin, primar interimar al municipiului Bălți

Cum comentează Chirtoacă demisia primarului de Bălți (VIDEO

Rusia cea ”ocrotitoare”?! Demersul de extrădare a lui Usatîi a fost respins de ruși, iar Karamalak a primit cetățenie rusă în regim ”de urgență” (VIDEO)

Renato Usatîi se „laudă” cu libertatea pe Facebook. În timp ce politicianul este ocrotit de ruși deja de 10 luni, ai noștri sunt în așteptarea unei… reacții

”Curierul” lui Renato Usatîi, reținut! Urma să transmită un ”ajutor financiar” pentru asasinul moldovean Vitalie Proca (FOTO)

Interceptările care arată că Usatîi ar fi transmis bani cu trenul de pe cursa Moscova-Chișinău, pentru eliberarea unui deținut (VIDEO)

Primarul fugar Renato Usatîi, în lista neagră a unei organizații din Ucraina, care are în vizor „crime împotriva securității naționale”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile