Logo Realitatea.md

Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Bălți

11 Aprilie 2018, 18:31 // Societate

Nicolai Grigorișin este candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți. Deși anunțul membrilor Partidului Nostru (PN) nu este unul surprinzător, acesta fost făcut oficial acum câteva minute.

Candidatul a fost scăldat în aplauze de adunarea partidului, acesta precizând că a acceptat o asemenea provocarea după mai multe discuții cu fostul primar al orașului - Renato Usatîi.

Realitatea.md amintește că Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcție de edil în cadrul unei emisiuni televizate. El a declarat că această decizie oferă posibilitatea ca următoarele alegeri la Bălți să aibă loc pe 20 mai, odată cu alegerile anticipate locale din toată țara. Ulterior, primar interimar a fost desemnat viceprimarul Nicolai Grigorişin, ales în funcție la ședința din 8 februarie.

Anterior, Renato Usatîi a câștigat alegerile locale din Bălți, în iunie 2015, acumulând peste 72% din voturile alegătorilor. În Consiliul municipal Bălţi Partidul Politic „Partidul Nostru”, pe care îl conduce a obținut 26 de mandate din 35.

Judecătoria Centru a emis, însă, în luna octombrie 2016 un mandat de arestare pe numele, pe atunci, primarului de Bălţi, în dosarul privind tentativa de omor a omului de afaceri Gherman Gorbunţov. În acelaşi timp, Renato Usatîi a fost anunţat în căutare internaţională.

CITEȘTE ȘI: 

Cine este Nicolai Grigorișin, primar interimar al municipiului Bălți

Cum comentează Chirtoacă demisia primarului de Bălți (VIDEO

Rusia cea ”ocrotitoare”?! Demersul de extrădare a lui Usatîi a fost respins de ruși, iar Karamalak a primit cetățenie rusă în regim ”de urgență” (VIDEO)

Renato Usatîi se „laudă” cu libertatea pe Facebook. În timp ce politicianul este ocrotit de ruși deja de 10 luni, ai noștri sunt în așteptarea unei… reacții

”Curierul” lui Renato Usatîi, reținut! Urma să transmită un ”ajutor financiar” pentru asasinul moldovean Vitalie Proca (FOTO)

Interceptările care arată că Usatîi ar fi transmis bani cu trenul de pe cursa Moscova-Chișinău, pentru eliberarea unui deținut (VIDEO)

Primarul fugar Renato Usatîi, în lista neagră a unei organizații din Ucraina, care are în vizor „crime împotriva securității naționale”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.7943 -1.6592%
USD USD 16.5159 0.1935%
RUB RUB 0.2423 -3.0412%
RON RON 4.0337 -1.9805%
UAH UAH 0.6041 -0.4778%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

08 aug, 09:53 //

Foto simbol: South West Foot Surgery A fost urmărit la serviciu timp de 9 zile! Șeful secției chirurgie a unui spital din Capitală, dat în judecată pentru corupere

10 aug, 13:01 //

Zeppelin: Platon recunoaște faptul că s-a implicat direct în ”jaful miliardului” și că a dorit să ”îngroape” Moldova. Audio NECENZURAT!

08 aug, 10:50 //

Foto simbol: customs.gov.md Dăncilă a reacționat la scrisoarea lui Filip. Ce schimbări vor avea loc la vama Leușeni

09 aug, 16:58 //

Foto: Observatorul de Nord TERIFIANT! Mama și fiica, găsite moarte la Soroca, au fost arse de vii. Suspectul a recunoscut că a mai ucis pe cineva (VIDEO)

09 aug, 14:24 //

Foto simbol Crimă odioasă! Mama și fiica sa, găsite fără suflare într-o pădure la Soroca (FOTO)

07 aug, 16:07 //

Mincinosule/ Afirmații nefondate! Replicile dure pe holul Judecătoriei Buiucani între Chirtoacă și Robu (VIDEO)

08 aug, 13:38 //

Dădeau spargeri și furau ca în filme, la indicația unui fost polițist. Momentul reținerii a 5 suspecți de către PCCOCS și INI (VIDEO)

08 aug, 11:00 //

LIVE! Conferință de presă organizată de PCCOCS cu genericul: ”Deconspirarea activității criminale a unui grup criminal organizat, specializat în tâlhării și jafuri pe teritoriul R. Moldova”

13 aug, 15:18 //

Foto: Facebook/Dodon Igor Dodon, la Afon! Președintele Moldovei nu stă la Președinție, ci urcă vârfurile Muntelui Athos: „Mergem mai departe!” (FOTO)