Logo Realitatea.md

NO COMMENT. Răspunsul lui Băsescu, după ce a fost întrebat dacă se mută la Chișinău (VIDEO)

22 Ianuarie 2018, 11:15 // Actualitate

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Botanica, au decis astăzi că decretul lui Igor Dodon, prin care i-a retras cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu, este valabil. Decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe în acest caz. 

Prezent la ședință, Traian Băsescu a refuzată să comenteze decizia instanței de judecată: ”Nu-mi este clar, dar e decizia instanței și trebuie respectată”.

Mai mult, fiind întrebat dacă se mută la Chișinău, Traian Băsescu a declarat: ”Mă mut în aceeași măsură în care cei 700.000 de mii de cetățeni ai R. Moldova trebuiau să se mute în România ca să obțină cetățenia. Și dl avocat al dlui Dodon a obținut cetățenia fără să trebuiască să stea trei ani în România”. 

Embed:

ULTIMA ORĂ! Băsescu rămâne deocamdată fără cetățenia Republicii Moldova. Judecătorii i-au respins cererea (FOTO/VIDEO)

Amintim că fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova în data de 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Ulterior, pe 3 ianuarie, imediat după ce a ocupat oficial fotoliul de şef a statului, Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească fostului lider de la București. 

Mai multe detalii despre decizia instanței din 22 ianuarie găsiți aici

CITEȘTE ȘI:

Ședință de judecată în dosarul Băsescu vs. Dodon: Avocatul fostului președinte român a adus în instanță mai multe probe (VIDEO)

Traian Băsescu caută cel mai bun avocat din Republica Moldova: "O să mă judec cu Dodon”

Răspunsul lui Traian Băsescu la amenințarea lui Igor Dodon că-i va retrage cetățenia Republicii Moldova: „O să-l dau în judecată” (VIDEO)

Curtea Constituțională și-a spus cuvântul. Dosarul „Băsescu vs. Dodon” va fi examinat de toate cele trei instanțe


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile