Logo Realitatea.md

NO COMMENT. Răspunsul lui Băsescu, după ce a fost întrebat dacă se mută la Chișinău (VIDEO)

22 Ianuarie 2018, 11:15 // Actualitate

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Botanica, au decis astăzi că decretul lui Igor Dodon, prin care i-a retras cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu, este valabil. Decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe în acest caz. 

Prezent la ședință, Traian Băsescu a refuzată să comenteze decizia instanței de judecată: ”Nu-mi este clar, dar e decizia instanței și trebuie respectată”.

Mai mult, fiind întrebat dacă se mută la Chișinău, Traian Băsescu a declarat: ”Mă mut în aceeași măsură în care cei 700.000 de mii de cetățeni ai R. Moldova trebuiau să se mute în România ca să obțină cetățenia. Și dl avocat al dlui Dodon a obținut cetățenia fără să trebuiască să stea trei ani în România”. 

Embed:

ULTIMA ORĂ! Băsescu rămâne deocamdată fără cetățenia Republicii Moldova. Judecătorii i-au respins cererea (FOTO/VIDEO)

Amintim că fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetățeni ai Republicii Moldova în data de 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Ulterior, pe 3 ianuarie, imediat după ce a ocupat oficial fotoliul de şef a statului, Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească fostului lider de la București. 

Mai multe detalii despre decizia instanței din 22 ianuarie găsiți aici

CITEȘTE ȘI:

Ședință de judecată în dosarul Băsescu vs. Dodon: Avocatul fostului președinte român a adus în instanță mai multe probe (VIDEO)

Traian Băsescu caută cel mai bun avocat din Republica Moldova: "O să mă judec cu Dodon”

Răspunsul lui Traian Băsescu la amenințarea lui Igor Dodon că-i va retrage cetățenia Republicii Moldova: „O să-l dau în judecată” (VIDEO)

Curtea Constituțională și-a spus cuvântul. Dosarul „Băsescu vs. Dodon” va fi examinat de toate cele trei instanțe


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)