Logo Realitatea.md

Dosarul parcărilor cu plată: Reprezentanți ai „EME Parkleitsystem GmbH”, REȚINUȚI

25 Aprilie 2017, 15:25 // Societate

În urma perchezițiilor CNA și procurorilor anticorupție de azi, au fost reținuți trei administratori de parking. Este vorba despre Serghei Islentiev - administrator al companiei ”PLS PARCARE”, fondată de „EME Parkleitsystem GmbH” și Olga Andriuță - fondator al firmei ”C-PARKING” SRL. Cele trei companii: ”PLS PARCARE”, „EME Parkleitsystem GmbH” și ”C-PARKING” SRL, au aceeași adresă - sectorul Botanica, strada Grenoble, 259/10, scrie Deschide.md.

O a treia persoană reținută este Alexei Curti care, potrivit idno.md, este conducător al SRL-ului ELITA-5-GROUP - persoana ce conturează legăturile cu milionarul Alexander Pinchevsky, arestat astăzi în același dosar.

Serghei Islentiev a fost până nu demult angajat la una din firmele lui Pinchevsky, care deține un adevărat imperiu cu afaceri în domeniul importului și comercializării de automobile, hotelier, imobiliar, al turismului sau industriei alimentare, conform Zdg.md.

Acesta, numit în februarie 2017 administrator al firmei „PLS Parcare” SRL, a lucrat anterior în cadrul holdingului „Elita 5”, condus de Pinchevsky. Potrivit informațiilor de pe site-ul de profil linkedin, Islentiev a deținut funcția de „Business Development Manager” la Elita 5, în cadrul unei conferințe de presă. Fiind angajat la Elita 5, spunea Islentiev în acea conferință, că a ajuns să-i cunoască pe reprezentanții firmei câștigătoare a licitației privind amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.

În același timp, legătura Olgăi Andriuță cu ”EME Parkleitsystem GmbH” o confirmă într-o declarație de presă chiar șeful Direcției transport public, Igor Gamrețchi. Atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaşte pe juristul companiei respective, funcționarul de la Primărie a răspuns: „Eu nu cunosc juristul, nu avem treabă acum la etapa actuală, discutăm cu Olga Andriuţă, reprezentantul oficial al companiei. Eu nu-l cunosc pe dumnealui ca persoană, nici familia, nici numele".

De menționat că, în documentele de la Camera Înregistrării de Stat, firma „EME Parkleitsystem GmbH” are un capital social de doar 446 de mii de lei.

Firma austriacă „EME Parkleitsystem GmbH”, cu care autoritățile de la Chișinău au semnat contractul de parteneriat public-privat, și care a fondat la Chișinău firma „PLS Parcare” SRL, este fondată, la rându-i, de alte trei firme străine: „WCA Holding Company” Ltd, înregistrată în Malta (44,4%), „Desonia Investments Ltd” din Cipru (26%) și „EME Holding GmbH” din Austria, cu o cotă de 29,6%. 

În spațiul public, s-a vehiculat că beneficiarul celor două firme din Malta și Cipru ar fi Alexander Pinchevsky.

Realitatea.md amintește că ofițerii și procurorii CNA au reținut, astăzi, șase persoane în dosarul parcărilor cu plată, printre care se numără trei administratori de parking, viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcției transport public, Igor Gamrețchi, și un fost consilier municipal.

Vezi și:

Scandalul parcărilor cu plată din Chișinău! Viceprimarul Nistor Grozavu, în apărarea companiei private cu care a semnat contractul

Parcări cu plată în Chișinău, după modelul Ungariei. Ce întrebări continuă să stârnească proiectul - VIDEO

VIDEO - "EME Parkleitsystem”, precizări privind parcările cu plată: "Firma a fost creată special pentru proiectul parcărilor la Chișinău și nu o găsiți la adresa stabilită"

(Video) Proiectul parcărilor cu plată din capitală, un jaf la drumul mare! Firma "EME Parkleitsystem" nu se regăsește la adresa indicată la contact

UPDATE: PERCHEZIȚII în dosarul parcărilor cu plată! Șase persoane, ARESTATE, printre care viceprimarul capitalei și șeful Direcției transport public - FOTO, VIDEO

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile