Logo Realitatea.md

Noi detalii despre dispariţia lui Khashoggi: Un suspect îmbrăcat în hainele jurnalistului a fost surprins de camerele de supraveghere

22 Octombrie 2018, 14:20 // În lume

Unul din cei 15 suspecţi, care au călătorit la Istanbul în aceeaşi zi în care jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, a fost suprins de camerele de supraveghere ieşind din consulatul saudit purtând hainele jurnalistului, relatează site-ul postului CNN.

Foto: dailystar.uk.com

Postul CNN a obţinut înregistrări video, care fac parte din investigaţia Guvernului turc şi în care bărbatul este surprins purtând hainele lui Jamal Khashoggi, o barbă falsă şi ochelari la ieşirea din consulat.

Acelaşi bărbat a fost văzut la Moscheea Albastră din Istanbul, la câteva ore după ce jurnalistul a intrat în consulatul saudit pentru a obţine acte pentru căsătorie.

Omul care apare în înregistrări, identificat sub numele de Mustafa al-Madani, face parte din echipa de 15 oficiali saudiţi care sunt suspectaţi că ar fi plănuit şi desfăşurat operaţiunea de asasinare a lui Jamal Khashoggi.

Un oficial turc de rang înalt a declarat pentru CNN că înregistrarea video demonstrează că Madani a fost adus la Istanbul pentru a se comporta ca o dublură pentru Khashoggi.

„Nu ai nevoie de o dublură pentru o interogaţie. Suspiciunile noastre nu s-au schimbat de la 6 octombrie. Aceasta a fost o crimă cu premeditare, iar cadavrul a fost mutat din consulat", a declarat oficialul turc.

Riadul nu a oferit nicio dovadă care să susţină explicaţiile date până în prezent şi nici nu a explicat ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit al lui Khashoggi.

Madani, care este aproape cu zece ani mai în vârstă decât restul suspecţilor şi mai apropiat de vârsta lui Khashoggi, a părăsit consulatul pe ieşirea din spate cu un posibil complice.

„Hainele lui Khashoggi probabil încă mai erau calde atunci când le-a îmbrăcat Madani", a mai afirmat oficialul turc.

Logodnica lui Khashoggi, Hatice Cengiz, care a anunţat autorităţile când acesta nu a mai ieşit din consulat, susţine că i s-a transmis că jurnalistul saudit a părăsit clădirea pe uşa din spate

 VEZI ȘI:

Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul

Ultimele informaţii despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi. Poliţia turcă va percheziţiona locuinţa consulului saudit

Logodnica jurnalistului saudit asasinat a fost plasată sub protecția permanentă a poliției

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile