Logo Realitatea.md

Noi detalii în cazul ceasurilor de 5 milioane de lei, furate dintr-un magazin din Chișinău. Șase persoane au fost arestate

11 Mai 2016, 11:43 // Societate

Poliția a arestat șase persoane, cu vârstele cuprinse între 21 şi 42 de ani, membri ai unui grup criminal organizat, învinuiţi de furtul a 39 de ceasuri în valoare de circa cinci milioane de lei, dintr-un magazin din capitală, la finele anului trecut.

Foto: border.gov.md

Potrivit informaţiilor operative, ceasurile sustrase au fost transportate pe teritoriul Ucrainei, de unde urmau a fi vândute.

După ce la data de 7 mai curent la punctul de trecere a frontierei de stat Palanca au fost reţinuți doi dintre membrii grupării criminale, la care au fost depistate şi ridicate 6 ceasuri, au fost  efectuate 12 percheziţii la domiciliile persoanelor, care au fost în legătură cu suspecţii, fiind depistate şi ridicate arme şi muniţii deţinute ilegal, ceasuri, acte de identitate false, bijuterii şi bani.

Urmărirea penală a fost desfășurată de către Procuratura capitalei, de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii, Direcţia de Poliţie mun.Chişinău, Departamentul Poliţie de Frontieră şi autorităţile competente ale Ucrainei, Austriei şi Italiei.

Pe moment, se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea întăririi bazei probatorii, reţinerii tuturor membrilor grupării criminale, inclusiv fiind verificată implicarea acestora şi la comiterea unor infracţiuni similare, comise atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotare.

Pentru această infracţiune legislaţia prevede până la 15 ani închisoare.

Amintim că furtul a avut loc în seara zile de 18 decembrie 2015, când patru indiviţi mascaţi au intrat cu arme într-un magazin de ceasuri de lux din strada Columna, unde au atacat angajaţii magazinului, au spart vitrinele şi au sustras ceasuri de model „OMEGA” şi „BREITLING”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.2244%
USD USD 17.4538 0.1348%
RUB RUB 0.2827 -0.2822%
RON RON 4.0751 0.2411%
UAH UAH 0.7235 -0.3306%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile