Logo Realitatea.md

Noi înregistrări cu Sebastian Ghiţă: Ponta a fost şantajat s-o numească pe Kovesi la DNA! Băsescu cere arestarea lui Kovesi - VIDEO

06 Ianuarie 2017, 09:27 // În lume

O nouă înregistrare video marca Sebastian Ghiţă. Fostul deputat român face dezvăluiri despre numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, în anul 2014.

Sebastian Ghiţă spune că dezvăluit că Victor Ponta a fost şantajat în 2014, când era premier, să o numească pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

colaj: Nasul.TV

”Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietensc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri. Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public...

Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge.

Toate aceste lucruri pot fi confirmate de Victor Ponta, Elena Udrea, dar şi de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, şi chiar de Traian Băsescu. Documentul înaintat lui Traian Băsescu cu propunerea de numire a Laurei Codruţa Kovesi a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială şi apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea şi Victor Ponta”, dezvăluie Ghiță, potrivit RTV.

Acesta promite să dea ”detalii şi informaţii despre felul în care au fost numiţi adjuncţii de la DNA, despre felul în care a fost păcălit Victor Ponta şi multe alte detalii despre felul în care doamna Laura Codruţa Kovesi a inventat acest sistem de represiune bazat pe denunţuri mincinoase, pe şantajarea sau mituirea celor cu probleme din închisori sau a celor cu probleme în dosare penale”.

După aceste declarații Traian Băsescu a reacţionat şi nu exclude un asemenea scenariu, ca Victor Ponta să fi fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Eu spun de mult timp că nu avem control pe serviciile de informaţii. Spun de foarte mult timp că serviciile se autonomizează, aduceţi-vă aminte cât am încercat să aflu dacă Ponta a fost ofiţer acoperit şi mi s-a spus că legea nu permite", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

”V-am spus de câteva ori că s-a făcut un şir de înscenări. Începând cu Udrea, care vineri a dat interviu şi luni avea patru cereri de arestare la Parlament. Nu mai spun de fratele meu, s-a ajuns la concluzia că recunoştea că a dat bani nu că a luat înapoi. Să vedeţi înscenările ginerelui  meu, ale nepotului, cu provocatori trimişi să spună două vorbe”, a mai spus fostul şef al statului.

Traian Băsescu este tranşant şi cere chiar arestarea celor acuzaţi de şantaj, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea. ”Aflu şi eu din ce spune Ghiţă că se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Păi eu m-am întânit cu Kovesi, cred, în cele două mandate de procuror general şi unul de procuror şef DNA, de şase ori. Iar unul din episoade e cel cu revoluţionarii... Am mai avut o întâlnire legată de conflictul ei cu Bica.

Şi aflu că Ghiţă se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Unde participa şi Coldea şi mai venea şi şeful staţiei CIA. Pă, fraţilor, nu avem un procuror general să îi ia pe toţi în noaptea asta? Preventiv, că să nu schimbe informaţii între ei dacă vreţi. Aşa cum procedează ei,când îşi aduce aminte câte un delator de ce a fost acum 10 ani şi îl arestează preventiv sau aşa cum i-a făcut lu Udrea. I-au cerut patru arestări într-o zi, de ce nu ar fi şi ei arestaţi preventiv, după declaraţiile lui Ghiţă?", a declarat Traian Băsescu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile