Logo Realitatea.md

Noul ataşat militar britanic, prezentat la Ministerul Apărării

31 Octombrie 2018, 12:27 // Societate

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Lucy Joyce, care l-a prezentat pe noul ataşat britanic, cu sediul la Chişinău, comandantul de escadrilă Rob Hall.  

Eugen Sturza l-a felicitat pe oficialul militar cu prilejul numirii în funcţie şi i-a urat succes în exercitarea mandatului. Ministrul Sturza s-a arătat convins că ataşatul va contribui la identificarea unor noi proiecte care vor avea ca obiectiv extinderea şi impulsionarea relaţiilor de colaborare bilaterală în domeniul apărării.

Totodată, ministrul Apărării a mulţumit Guvernului britanic pentru instruirea lingvistică a militarilor preconizaţi pentru participare în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, oportunităţile de studii pentru ofiţerii şi subofiţerii moldoveni în instituţiile de profil din Marea Britani, precum şi pentru expertiza oferită la elaborarea documentelor strategice, în contextul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (Defence Capacity Building Initiative — DCBI). Eugen Sturza a apreciat, de asemenea, sprijinul militarilor britanici la pregătirea echipei de studenţi moldoveni pentru competiţia internaţională „Cambrian Patrol 2018" din Ţara Galilor, la care Armata Naţională a obţinut medalia de argint.

Tot în cadrul întrevederii, Eugen Sturza i-a informat pe Lucy Joyce şi pe Rob Hall despre situaţia regională şi stadiul actual al reformei militare, iniţiată cu scopul de a consolida şi profesionaliza Armata Naţională pentru a o face mai mobilă, capabilă să-şi îndeplinească misiunile în ţară şi peste hotare.

La rândul său, ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a menţionat că ţara sa va sprijini în continuare reforma instituţiei de apărare prin proiecte de asistenţă şi instruire, iar Rob Hall a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru desfăşurarea cu succes a activităţilor de cooperare dintre instituţiile de apărare ale celor două ţări.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile