Logo Realitatea.md

Noul director al Serviciului Vamal, într-o vizită de lucru la postul vamal industrial. Concluziile și deciziile luate în urma controlului (Foto)

28 Martie 2016, 15:22 // Societate

Condițiile de funcționare ale postului vamal intern de control Chișinău 3/Industrial vo fi evaluate în cadrul unei comisii speciale. Asta după ce directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a efectuat o vizită de lucru, unde a verificat condițiile de lucru a colaboratorilor, modul, timpul și calitatea de perfectare și de vămuire a declarațiilor vamale. Totodată, a inspectat toate spațiile, rampa de control și nemijlocit locurile de muncă ale inspectorilor vamali.

Astfel, Vitalie Vrabie a dispus crearea unei comisii care să realizeze o analiză a condițiilor de funcționare a terminalului dat. Concomitent, revizuirea condițiilor de funcționare a antrepozitelor vamale, căci ca urmare a vizitei realizate în unul din acele antrepozite amplasate în zona de control vamal a fost constatată o stare nesatisfăcătoare.

În cadrul discuției cu agenții economici, prezenți la ghișeul unic, au fost identificate unele reticențe în activitatea brokerilor vamali. În acest context, șeful de la Vamă a vizitat și biroul în care erau localizați specialiștii în domeniul vămuirii. Într-o discuție, au fost analizate mai multe aspecte lucrative, dar o deosebită atenție a fost acordată faptului că deși colaboratorii vamali încep ziua de muncă de la 08:00, primele declarații de către specialiștii în domeniul vămuirii sunt depuse după orele 10:00. În acest context, Vitalie Vrabie a propus ca brokerii să înceapă ziua de muncă de la 08:00 și astfel să prevină crearea rândurilor la intrare în zona de control vamal.

Totodată, o propunere de revizuire a graficului de lucru a fost adresată și șefului de post, astfel încît în zilele de odihnă să fie un număr mai mic de inspectori în tură, căci postul este mai puțin solicitat, iar în ziua de luni să fie un număr mai mare de inspectori, deoarece după wekeend în post sunt mai multe unități de transport care își așteaptă rîndul la perfectarea procedurilor vamale.

La final, directorul SV a constatat că postul vamal pe departe nu corespunde criteriilor și cerințelor de activitate normală și în acest context infrastructura urmează a fi modernizată. Acele carențe care sunt posibile de a fi soluționate imediat vor fi remediate în regim de urgență, iar pentru toate celelate aspecte va fi prezentat un raport cu propuneri constructive, în termen de o săptămână.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3893 -0.9041%
USD USD 17.6107 -0.6746%
RUB RUB 0.2804 -2.2997%
RON RON 4.0581 -0.8696%
UAH UAH 0.7152 -1.4876%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile