Logo Realitatea.md

Nu a vrut să se ducă la serviciu și a anunțat o alertă cu BOMBĂ la Judecătoria Centru. Un avocat și iubita lui, sub învinuire

26 Aprilie 2018, 09:50 // Societate

Un avocat din Chișinău este învinuit că împreună cu concubina sa a anunțat pe 10 aprilie curent despre faptul că în sediul Judecătoriei Chișinău (Centru) ar fi amplasată o bombă. În prezent, cei doi sunt cercetați pentru „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. 

Incidentul a avut loc pe 10 aprilie 2018, când o persoană a anunţat că sediul Centru al Judecătoriei Chișinău este minat. Imediat, toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate, activitatea instituţiei de stat fiind periclitată preţ de mai mult timp. După câteva ore de cercetări, specialiştii Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare nu au depistat vreun dispozitiv explozibil în clădire.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, procurorii stabilind autorii alertei false cu bombă. Aceştia s-au dovedit a fi un avocat din capitală, împreună cu concubina acestuia. Cei doi au fost reţinuţi, iar fiind audiaţi  - ambii şi-au recunoscut vina.

Potrivit declaraţiilor, după ce au consumat împreună băuturi spirtoase, cei doi au decis să găsească o modalitate de a amâna şedinţa judiciară care urma să aibă loc la Judecătoriei Chişinău, sediul Centru. Astfel, după ce au procurat o cartelă SIM, învinuiţii s-au deplasat în parcul „Valea Morilor”, unde concubina avocatului a apelat serviciul 902 și a comunicat despre prezența unui dispozitiv explozibil la sediul instanţei de judecată, ulterior, aruncând cartela SIM în lac.

Până la expirarea termenului de reţinere preventivă pentru 72 de ore, procurorii urmează să decidă asupra necesităţii aplicării, în privinţa celor doi, a măsurii preventive.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă amendă de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

VEZI ȘI:

UPDATE: Și această alarmă cu bombă de la Judecătoria Chișinău s-a dovedit a fi falsă (LIVE)

UPDATE: Alerta cu bombă la Judecătoria Centru s-a dovedit a fi falsă! Nu a fost găsit niciun obiect explozibil (VIDEO)

Autorul alertei false cu bombă de la Judecătoria Chişinău s-a dovedit a fi un avocat. Ce a declarat bărbatul poliției

Eduard Rudenco neagă că ar avea legătură cu alerta cu bombă de la Judecătoria Centru: Nu am niciun statut pe caz (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile