Logo Realitatea.md

Număr record de participanți la concursul municipal de istorie pentru juniori. Peste 900 de elevi și-au demonstrat cunoștințele (FOTO)

05 Decembrie 2017, 15:01 // Societate

La ediția din acest an a concursului municipal de istorie pentru juniori, care a avut loc zilele trecute la Liceul Teoretic „Alexandru Pușkin” din Chișinău, au participat peste 900 de elevi, încadrați în peste 200 de echipe. Acest număr este un record, spun funcționarii de la Direcția generală educație, tineret și sport, or, în anii precedenți numărul echipelor participante era de circa 150.

„Cred că este vorba despre creșterea popularității acestui concurs și sporirea încrederii elevilor în corectitudinea juriului”, este de părere Dorin Popa, specialist principal și metodist la istoria românilor și universală din cadrul DGETS și președintele juriului acestui concurs.

Concursul se desfășoară în două etape, locală și municipală, și este destinat elevilor din clasele a IV-VIII-a, fiind și un fel de antrenament pentru viitoarele olimpiade școlare, care se desfășoară începând cu clasa a IX-a.

Elevii au elaborat un poster la o anumită temă, iar ulterior, au avut și o prezentare orală. Punctajul obținut va fi cumulat și se va face o notă medie. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe pagina web a DGETS până la finele acestei săptămâni. 

Câștigătorii vor primi diplome de onoare a DGETS, în baza ordinului de totalizare.

„Ar fi bine să avem și posibilități financiare pentru a motiva participanții și cu premii, însă în prezent le putem oferi doar diplome”, spune Dorin Popa. 

Concursul este deja la a șaptea ediție. Competiții similare sunt organizate și la alte discipline școlare cum ar fi limba și literatura română, limba și literatura rusă, geografia, matematica etc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3170 0.0000%
USD USD 16.4277 0.0000%
RUB RUB 0.2688 0.0000%
RON RON 4.3622 0.0000%
UAH UAH 0.6264 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile