Logo Realitatea.md

O boxă inteligentă a rezolvat o dispută în familie sunând la poliție

10 Iulie 2017, 13:39 // Tech

Un raport al poliției din New Mexico, SUA, arată că un dispozitiv inteligent dintr-o locuință a intervenit în cadrul unui incident de violență domestică, apelând numărul de urgență 911. Astfel, atunci când Eduardo Barros a întrebat ”ai sunat la poliție?”, în timp ce își amenința prietena cu o armă în timpul unui scandal, dispozitivul a interpretat întrebarea ca pe o cerere pentru a suna către autorități.

Boxa a format numărul de urgență, iar poliția a avut posibilitatea să audă cearta din casă. În scurt timp, o echipă SWAT, dar și negociatori, s-au îndreptat către locuință. Barros a fost arestat rapid pentru violențe, dar și pentru fapte legate de arma de foc pe care o purta și cu care i-a amenințat pe polițiști, scrie PlayTech.

Prietena acestuia a fost rănită în timpul altercației, dar polițiștii supun că situația ar fi putut fi mult mai gravă de atât. Șeriful Manuel Gonzales crede că acea comandă vocală a salvat vieți, acesta referindu-se și la fiica prietenei lui Barros, care nu a fost rănită.

Asta nu înseamnă că autoritățile sunt foarte dornice să ”coopereze” cu dispozitivele inteligente. Într-adevăr, acestea pot duce la situații fericite, ca în cazul de față, când cel puțin o viață a fost salvată, însă există și situații delicate, în care dispozitivele pot apela autoritățile în urma unor remarci nevinovate sau chiar pe fondul unor replici dintr-un serial.

Cu toate acestea, ne putem aștepta ca astfel de situații să devină o realitate pentru autorități în viitor, iar acestea vor trebui să se plieze pe astfel de situații.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)