Logo Realitatea.md

UPDATE: Se intensifică, din nou, traficul la Palanca! Situația de la frontiera țării

20 August 2018, 15:30 // Societate

UPDATE ORA 15:10 În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se atestă trafic intensiv în continuare:

- pe direcția intrare în RM - 100 de mijloace de transport, după barieră.
- pe direcția ieșire din RM - 10 mijloace de transport, după barieră.
Pentru degajarea circulației transfrontaliere, o parte din fluxul înregistrat este redirecționat către punctul de trecere Tudora – Starokazacie, care activează în regim normal.

Totodată, se discută în permanență cu călătorii, iar persoanele în etate și copii sunt serviți cu apă potabile.

UPDATE ORA 13:15 Se menține trafic intensiv pe sensul de intrare în țară. Sunt în așteptare la trecerea frontierei prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe 60 de mijloace de transport.

Poliția de Frontieră roagă călătorii să opteze pentru cel mai apropiat punct de trecere Tudora – Starokazacie, care activează în regim normal.

UPDATE ORA 11:20 În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se intesifică traficul transfrontalier:
- pe direcția intrare în RM - 90 de mijloace de transport, după barieră.
- pe direcția ieșire din RM - 25 de mijloace de transport, după barieră.

Pentru degajarea circulației transfrontaliere, au fost amplasate patrule ale Poliției de Frontieră atât la intersecția drumurilor R 50 cu R 32, dar și pe traseul tranzit pentru a redirecționa fluxul în punctul de trecere Tudora – Starokazacie, care activează în regim normal.

UPDATE ORA 10:35 La ieșirea din țară, prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt prezente 35 de mijloace de transport, după barieră.
Restul punctelor de trecere a frontierei activează în regim normal, nefiind înregistrate valori ridicate în trafic.

UPDATE ORA 09:30 Se redresează situația în punctele de trecere situate la frontiera de est! În punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe până la barieră, rândul s-a redus până la 60 de mașini care așteaptă trecerea frontierei de stat.

Punctul de trecere Tudora – Starokazacie activează în regim normal, însă pe traseul tranzit spre Ucraina se intensifică fluxul de călători, circa 50 % este blocat cu mijloace de transport.

Știrea inițială: Flux intensificat în punctele de trecere situate la frontiera de est! Poliția de Frontieră avertizează că în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se înregistrează o coloană de până la 100 de mijloace de transport la ieșirea din țară.

Reprezentanții celor patru autorități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă pentru degajarea circulației. În acest sens, la intersecția drumurilor R 30 cu R 52 a fost plasată o patrulă a Poliției de Frontieră pentru redirecționarea traficului prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora –Starokazacie, unde timpul de așteptare este de până la 30 de minute.

Deși în PTF Tudora nu se atestă trafic intensiv, pe traseul tranzit spre Ucraina este formată o coadă de mașini care ar putea condiționa rânduri pe partea moldovenească. Pentru evitarea conflictelor, polițiștii de frontieră în permanență discută cu participanții la trafic în vederea informării despre situația creată.

Foto: border.gov.md

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:

 suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
 formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul direcțiilor regionale și sediului central al IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
 aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
 redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
 intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile