Logo Realitatea.md

O construcție de circa 700 metri pătrați va fi ridicată în spatele Catedralei. Consilier: „Nu este altceva decât un hotel” (FOTO)

31 Octombrie 2017, 12:40 // Societate

O construcție în formă de potcoavă cu o înălțime de 6,5 metri și cu o suprafață de 686 metri pătrați, unde preoții vor avea un grup sanitar și își vor putea schimba vestimentația, va fi ridicată în statele Catedralei Mitropolitane din Chișinău. Un proiect în acest sens a fost votat astăzi, 31 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

„Această construcție va permite să fie realizate toate procedurile de îmbrăcare și dezbrăcare. Partea de proiect nu este dusă la capăt, însă chiar dacă vom exclude barierele de protecție, vom întreprinde alte măsuri ca accesul să fie controlat în această zonă. Din partea Mitropoliei avem asigurări că nu se vor abate de la procedură”, a declarat primarul general interimar, Nistor Grozavu.

Deși proiectul a fost abia astăzi votat, consilierul PN, Ilian Cașu, a precizat că lucrările ar fi început deja. În același timp, Nistor Grozavu a negat și a explicat că lucrările nu aparțin Mitropoliei, ci Întreprinderii „Termoelectrica”.

Mai mult, și consilierul Petrea a replicat: „Mitropolia este servită Moscovei. Nu este altceva decât un hotel. De ce unui preot îi trebuie 600 de metri pătrați? Să facem hotel și să-i dăm denumire de Casă de Cult. E un hotel pentru cei care vin de la Răsărit”.

Totodată, consiliera din partea PSRM, Eugenia Ceban, a venit în susținerea proiectului. „Am rămas frapată, fiindcă Dumnezeul e unul pe pământ. Fiecare cult bisericesc are căsuță unde se dezbracă, au veceu. Să votăm acest proiect și să susținem. Nu este cazul acum să discutăm în fața cărui sfânt ne închinăm. Lăsați apartenența politică într-o parte”, a conchis Eugenia Ceban.

Proiectul prezentat a fost aprobat cu votul a 38 de consilieri municipali.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9909 -0.7635%
USD USD 17.5914 0.0927%
RUB RUB 0.2359 -1.1316%
RON RON 4.2990 -0.7961%
UAH UAH 0.6336 -0.0158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile