Logo Realitatea.md

O femeie a murit intoxicată cu gaze, iar un bărbat a suferit arsuri grave în urma unei deflagrații în casă

11 Februarie 2018, 10:06 // Societate

O femeie, în vârstă de 72 de ani, a murit, iar un bărbat, în vârstă de 24 de ani, a ajuns la spital cu arsuri de gradul III. Totul din cauza utilizării instalațiilor conectate la gaze naturale. 

Foto: capital.ro

Primul caz în care a decedat o femeiea avut loc ieri în orașul Taraclia. Din primele cercetări s-a stabilit că persoana a conectat soba la o instalație alimentată cu gaz natural, care s-a dovedit a fi defectă. Femei a fost găsită moartă de rude și vecini. Se presupune că aceasta s-a intoxicat cu gazul natural emanat în încăpere. Toate circumstanțele și cauza producerii situației urmează a fi stabilite de organele de resort. 

Un alt cazîn care a avut de suferit tânărul a avut loc ieri în localitatea Boșcana, raionul Criuleni. Asta după ce acesta a încercat să aprindă aragazul, în urma cărui fapt s-a produs o deflagrație, iar bărbatul a primit arsuri de gradul III, fiind internat de urgență în spitalul raional. Incendiu în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele exploziei urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să fie foarte prudenți la exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii recomandă persoanelor să consulte un specialist în domeniu înaintea utilizării acestora, iar în caz de defecțiune să nu fie exploatate până acestea nu sunt aduse în stare tehnic funcționale. 

Potrivit datelor IGSU pe parcursul ultimelor 24 de ore echipele de salvatori și pompieri au fost solicitați în 11 situații de risc. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7153 0.9612%
USD USD 16.9368 0.0804%
RUB RUB 0.2685 1.1680%
RON RON 4.2231 1.0021%
UAH UAH 0.6455 0.2641%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile