Logo Realitatea.md

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a ținut o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat de sodiu

10 Octombrie 2017, 23:46 // Life

O femeie de 49 de ani care a urmat o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat de sodiu a ajuns la spital cu intestinul gros perforat. După o intervenţie chirurgicală aparent reuşită, victima şi-a pierdut viaţa subit, scrie Adevărul.ro.

Foto: facebook.com/Elena Popa

Elena Popa, o femeie de 49 de ani din judeţul Vaslui, a murit în condiţii suspecte la Spitalul Judeţean Vaslui. Victima şi-a pierdut viaţa după 17 zile de la o intervenţie chirurgicală realizată pentru tratamentul unor leziuni ale intestinului gros.  

Potrivit dr. Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judeţean Vaslui, pacienta s-a internat în unitatea medicală pe 16 septembrie. Atunci, femeia a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe cu dureri abdominal, vărsături şi meteorism.

„Pacienta a precizat în momentul prezentării în UPU că urmează o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat. După ce s-a asigurat tratamentul în urgenţe, s-a făcut o radiografie abdominală şi s-a decis internarea”, a declarat dr. Croitoru pentru „Adevărul”.  

Potrivit medicului, în următoarele două zile, medicii i-au refăcut pacientei o serie de investigaţii întrucât imaginile iniţiale nu ar fi fost concludente. Pe 19 septembrie, chirurgii au decis să intre cu femeia în sala de operaţie. În timpul intervenţiei, medicii au descoperit că victima avea intestinul gros perforat.

„Pacienta prezenta un colon transvers care prezenta perforaţie cu peritonită secundară. Se intervine chirurgical, se drenează lichidul, se rezolvă peritonita. Ulterior, pacienta este internată în ATI. Aici, în următoarele zile, pacienta a suferit multiple complicaţii, i s-a administrat sânge şi tratament de specialitate”, a mai adăugat directorul medical de la Spitalul Judeţean Vaslui.   Specialistul a mai precizat că, pe 2 octombrie, pe fondul unei evoluţii satisfăcătoare, Elena Popa a fost transferată din ATI, în salon, pe secţia de chirurgie. Pe 6 octombrie, la ora 02.00, asistenta de serviciu a găsit pacienta în stop cardio-respirator. „S-au efectuat de manevre de resuscitare timp de 45 de minute şi la ora 03.15 s-a declarat decesul”, a subliniat dr. Lelia Croitoru.   

Întrebat de reporterul „Adevărul” dacă între cura de slăbire urmată de pacientă şi afectarea serioasă a intestinului gros se poate face o legătură, directorul medical al Spitalului Judeţean Vaslui a subliniat că, în acest caz, dieta poate fi un factor favorizant al simptomelor pacientei. „Sigur că se poate face o legătură între această cură de slăbire intempestivă şi tabloul clinic al pacientei. Dieta este un factor favorizant pentru ceea ce s-a petrecut”, a mai declarat Croitoru.  

Oficialii spitalului vasluian au mai adăugat că, până în prezent, familia victimei nu a depus nicio plângere la conducerea spitalului prin care să reclame modul în care pacienta a fost îngrijită.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile