Logo Realitatea.md

O jurnalistă din Rusia, care voia să ajungă la Dodon, a făcut un SHOW de prost gust pe Aeroportul din Capitală: „E o țară sălbatică”. Ce spune Poliția de Frontieră

27 Septembrie 2017, 11:37 // Politica
// Autor:  
Ana Palii

O jurnalistă din Rusia a primit refuz de intrare în R. Moldova, fiind reținută pe Aeroportul din Chișinău și trimisă în România. Acest fapt a provocat un mare scandal în presa rusă. Astfel, jurnalista ziarului „Komsomolskaia Pravda”, Daria Aslamova, a făcut și declarații în cadrul ziarului la care activează. Aceasta susține că ar fi fost agresată de către polițiștii de frontieră a Republicii Moldova chiar dacă le-a explicat inițial scopul vizitei, menționând că a fost invitată de președintele țării pentru a realiza un interviu. 

Foto: kp.ru

Potrivit presei din Federația Rusă, Aslamova a fost reținută imediat la secția de control al pașapoartelor de către polițiștii de frontieră ”înarmați cu automate”, care fără a explica motivul, ”au târât-o prin tot aeroportul și au aruncat-o ca pe un sac într-un avion spre România, ci nu spre Rusia”. 

În interviul pentru „KP”, jurnalista a declarat că ”cinci polițiști o duceau de mâini si picioare prin întreaga clădire a aeroportului fără a explica vreo cauză”, chiar dacă ea de la bun început a declarat că vine în țară la invitația președintelui Dodon.

„Când am început să strig „Libertatea cuvântului! Manifestați agresiune față de jurnaliștii ruși!”, ei m-au tras cu o viteză și m-au aruncat cu forța în avionul românesc. Când am ajuns la picioarele stewardesei, aceasta a făcut ochi mari, toți pasagerii mă priveau. Deja în România un polițist m-a liniștit și mi-a zis în șoaptă că Republica Moldova este o țară sălbatică: Acolo lipsește legile și ordinea! Încă mai vor și în Europa!”, a declarat Aslamova.

Președintele Dodon a reacționat imediat la acest scandal provocat de jurnalistă, publicând și o postare pe rețele de socializare: 

„Sunt indignat de interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru jurnalista ziarului „Komsomolskaia prava”. Şovinii rusofobi din birourile guvernamentale depășesc orice limite. În prezent, pentru fiecare jurnalist din Rusia care intră pe teritoriul ţării noastre, trebuie să-i fie expediată o invitaţie personală. La miezul zilei voi avea informația deplină despre motivele deportării jurnalistei Daria Aslamova. Interviul va avea loc în orice condiții. Aici sau la Moscova”, a menționat nemulțumit Dodon.

Reprezentanta serviciului de presă a Poliței de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru Realitatea.md că jurnalista rusă a fost reținută pe Aeroportul din Chișinău din motiv că a tăinuit scopul real al vizitei sale în Republica Moldova.

„Polițiștii de frontieră nu au fost agresivi și s-au comportat cu aceasta conform procedurilor standarde. Declarațiile pe care le-a făcut în presă nu sunt adevărate”, a declarat ofițerul de presă.

Întrebată de ce Aslamova a fost trimisă în România ci nu în Rusia, aceasta ne-a spus că jurnalista a venit cu o cursă București-Chișinău și a fost trimisă în direcția din care a venit în R. Moldova.

Potrivit unor surse Realitatea.md, jurnalista s-a prezentat inițial drept turist, cu alte documente și a vorbit în limba engleză, fapt ce a provocat suspiciunile poliției de frontieră.

Aslamova a publicat câteva fotografii pe rețelele de socializare cu titlul „Rezultatul bătăilor polițiștilor de frontieră din Chișinău”: 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile