Logo Realitatea.md

O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)

29 Ianuarie 2018, 09:18 // Societate

După ce presa a scris că o mașină a Primăriei Chișinău de marcă Skoda a fost zărită în fața blocului în care locuiește șefa Direcției Generale generale economie, reforme şi relaţii Patrimoniale (DGERRP) a Primăriei Chişinău, Aliona Berdilă, aflată la moment în concediu de maternitate, primarul general interimar, Silvia Radu, a făcut o investigație.

Embed:

Sursa foto: crimemoldova.md

Astfel, s-a constat că mașina cu pricina, de fapt, este utilizată de Eugenia Vornicescu, șef-adjunct interimar al DGERRP. „Mașina Skoda, care aparține mun. Chișinău, nu este utilizată de doamna Berdilă, ci este transmisă în uz doamnei Eugenia Vornicescu. Dna Berdilă înainte de a pleca a convocat o comisie din cadrul secției direcției pe care o conducea și a transmis acest bun către dna Vornicescu.

Acest contract, care a fost semnat, nu corespunde legislației Republicii Moldova. Mai mult, decât atât, nu prevede răspundere din partea dnei Vornicescu, adică obligațiile sunt doar a Primăriei de a întreține automobilul”, a explicat Silvia Radu.

În acest sens, Eugenia Vornicescu a fost solicitată să vină cu o explicație, în urma căreia s-a aflat că automobilul a fost surprins în fața blocului în care locuiește Aliona Berdilă, pentru că aceasta a fost în vizită la ea de Revelion. „Consider că astfel de situații demonstrează că, din păcate, există practici în cadrul Primăriei Chișinău când banul public este utilizat în scopuri personale. În explicația pe care a prezentat-o dna Vornicescu scrie că mașina s-ar fi aflat pe adresa indicată de presă, fiindcă dnei a fost în vizită la dna Berdilă cu ocazia Anului Nou, ceea ce contravine contractului în care se stipulează clar unde trebuie să fie mașina sâmbătă și duminică.

Se mai constată că dnei în luna decembrie a fost foarte activă. A parcurs 529 de kilometri, comparativ cu 70 de kilometri în luna ianuarie. În Primărie, bântuie virusul iresponsabilității, abuzului și nepăsării, fiindcă atunci când încerc să investighez un caz, imediat persoana care este vizată se îmbolnăvește în jumătate de oră, după ce a fost anunțată că trebuie să prezinte un raport”, a adăugat Silvia Radu.

Actualmente,cazul este încă investigat, Eugenia Vornicescu urmând să prezinte un raport cu privire la cele enunțate de către primarul general interimar în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Amintim că, anterior, prin presa a fost mediatizat faptul că chiar și Aliona Berdilă ar fi utilizat automobilul de serviciu în scopuri personale. Un caz recent a fost când au apărut secvențe video de la o petrecere de zile mari în munții Bucegi din România, unde apare Skoda municipalității.

#TENERIFE! Cheful lui Chirtoacă, Fleaș, Herța, Poiată și alți funcționari, care vrea să detroneze petrecerea din garajul Primăriei (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)