Logo Realitatea.md

O nouă „criză a deșeurilor” în Chișinău? Funcționarii de la Primărie nu știu, la această oră, unde va fi dus gunoiul de mâine

05 Iulie 2017, 16:09 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

Azi este ultima zi când deșeurile menajere din Chișinău au putut fi evacuate la mina Purcel din strada Uzinelor, fiindcă de mâine, locuitorii din Bubuieci au anunțat că vor bloca din nou accesul vehiculeleor de la „Autosalubritate”. Chiar și așa, funcționarii de la Primăria capitalei nu au luat încă o decizie în această privință, sau, cel puțin, nu au comunicat-o public. 

Foto simbol

Contactat de Realitatea.md, viceprimarul Nistor Grozavu nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi informații vizavi de acest subiect, iar șeful Direcției relații publice a Primăriei, Vadim Brînzaniuc, spune că nu cunoaște dacă a fost luată vreo decizie în acest sens.

Nici directorul întreprinderii „Autosalubritate”, Tudor Maniv, nu știe unde vor fi evacuate deșeurile mâine-dimineață: „Nu am idee, suntem și noi în așteptare. Cred că va fi totuși, până mâine, o decizie”, a spus Tudor Maniv, precizând că nu știe ce locații provizorii au fost identificate pentru evacuarea temporară a deșeurilor, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu cei de la Țînțăreni, precum a anunțat luni la ședința Primăriei viceprimarul Nistor Grozavu.

Menționăm că ieri, consilierii municipali au aprobat un proiect care prevede alocarea mijloacelor financiare pentru redeschiderea poligonului de colectare a deșeurilor, din localitatea Țînțăreni. 

Vezi și:

Noi majorări de tarife! Locuitorii capitalei vor plăti mai mult pentru evacuarea deșeurilor. Care sunt noile prețuri, aprobate azi de CMC

Primăria Chișinău va dubla numărul foilor de odihnă în taberele de vară, acordate copiilor din suburbia Bubuieci

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 0.0000%
USD USD 16.6691 0.0000%
RUB RUB 0.2936 0.0000%
RON RON 4.4005 0.0000%
UAH UAH 0.6156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile