Logo Realitatea.md

O nouă inițiativă a Ministerului Justiției: Agenții economici, care au comis abateri, vor putea scăpa fără sancțiuni ce le-ar bloca activitatea

21 Octombrie 2017, 16:55 // Economie

Agenții economici care au comis abateri vor putea scapă fără sancțiuni ce ar duce la blocajul activității dacă vor recunoaște vinovăția pentru infracțiunea comisă, vor înlătura consecințele acesteia și vor achita la buget sancțiunile pecuniare. 

Foto: SuceavaNews

Prevederile urmează să fie incluse în legislație la inițiativa Ministerului Justiției și vin să faciliteze activitatea de afaceri. Propunerile au fost analizate de către Consiliul Economic de pe lângă prim-ministru, transmite IPN.

Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a subliniat că modificările Codului Penal din ultimii ani au impus măsuri punitive. Împreună cu multiplele sancțiuni prevăzute de Codul Fiscal, Codul Vamal, acestea constrâng excesiv condițiile pentru dezvoltarea afacerilor și duc la blocaje care reduc inclusiv din atractivitatea pentru investitorii străini.

Astfel, sunt propuse intervenții în lege pentru anumite categorii de infracțiuni ușoare, cu scopul de a reduce pedeapsa sau de a o anula în condițiile compensării prejudiciului cauzat. 

Consiliul Economic de pe lângă prim-ministru are 71 membri. Este o structură consultativă, cu misiunea de a dezvolta un climat socio-economic sănătos, un mediu de afaceri nediscriminatoriu, transparent și favorabil investițiilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile