Logo Realitatea.md

O nouă schemă de delapidare a banilor de la BEM (DOC)

04 Martie 2015, 17:30 // Opinii si editoriale
// Autor:  
Veaceslav Ioniţă

BEM: ancheta merge, banii se fură. O nouă schemă, aceiași actori.

În luna septembrie 2014 am făcut publică prima schemă de furt a banilor din BEM prin intermediul acordării de credite compromise. Atunci aveam documente confirmative pentru suma de peste 500 milioane lei, însă estimam că prin intermediul acelei scheme s-au furat până la 3 miliarde lei. Era atât de halucinantă estimarea că nici nu-mi imaginam cum s-o fac publică.

Însă, ulterior s-a dovedit că prima schemă de furt a fost mai degrabă un antrenament, pe lângă a doua schemă, pe care am descris-o la 29 ianuarie curent pentru portalul moldova24. Prin intermediul creditelor interbancare BEM-Banca Socială, gajuri și plasări de bani peste hotarele țării, din BEM au fost scoase cel puțin11 miliarde lei.

Sumele declarate reprezintă doar minimul calculat. Evident, nu dețineam suficiente documente confirmative și probe pentru a calcula daunele totale. CNA, care cu certitudine deține cu mult mai multă informatie a declarat public că este vorba de 27 miliarde lei!!!

Societatea este într-un șoc total!

Avem comisie de anchetă în Parlament, companie internațională care investighează cazul, CNA, Procuratură și toată societatea cu ochii pe ei.

Vă întrebați, poate, ce fac „eroii noștri”?

FURĂ !!!

Da, da, ați auzit bine, fură în continuare, cum au și furat.

Ultimul document (vedeți anexat mai jos) la care am intrat în posesie este cu data de 3 martie 2015!!!

Trebuie să recunosc, s-au perfecționat. Schema de mai sus este un mixaj între prima schemă de credite compromise și cea de-a doua – creditele interbancare, pe care le-am făscut publice în septembrie 2015 și ianuarie 2015.

Deci, la prima etapă, banii din BEM pleacă la Banca Socială sub formă de credit interbancar. Apoi, sub formă de credit compromis ajung la o companie privată, Alreda-Pro SRL. Iar de acolo banii pleacă direct într-o companie offshore (Dastinger LLP).

Această companie offshore este un fel de portmoneu, unde se adună banii furați de la noi toți. În cele din urmă, pleacă unde dorește stăpânul.

În cazul nostru, prin intermediul aceleeași companii, Alreda-Pro SRL, banii au venit direct la Caravita CO, companie afiliată mult stimatului Vlad Filat.

Trebuie să recunosc că, la sumele de miliarde discutate în prezent, acest transfer de6,1 milioane lei pare o nimica toată. Dar scopul meu a fost  să descriu o nouă metodă de sustragere a banilor. Totuși, sper că organele competente ne vor raspunde tuturor care este suma totala sustrasă prin schema data.

Noapte bună Moldova!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.0000%
USD USD 17.7719 0.0000%
RUB RUB 0.2786 0.0000%
RON RON 4.0068 0.0000%
UAH UAH 0.7293 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață