Logo Realitatea.md

O porțiune temporară de drum a traseului republican R6 Chișinău - Bălți, luată de ape la Telenești. MEI zice că s-a rezolvat

04 Mai 2020, 19:18 // Actualitate

O porțiune temporară de drum a traseului republican R6 Bălți - Orhei - Chișinău, aflat în reparație, s-a surpat acum câteva zile din cauza ploilor abundente. Astfel, autoritățile responsabile s-au mobilizat de urgență, ar circulația rutieră pe porțiunea drumului de ocolire a fost restabilită.

foto: mei.gov.md

Premierul Ion Chicu a vorbit azi, după ședința Centrului Unic de Comandă, despre pagubele produse în urma ploilor abundente din ultimele zile, menționând că așteaptă ca Comisiile pentru situații excepționale raionale să vină cu informații și, dacă va fi necesar, să fie acordate ajutoare financiare celor care au avut de suferit. Tot el a vorbit și despre sectorul de drrum surpat.

„Avem un sector unde a fost spălată o parte de drum în satul Bănești, raionul Telenești. Deci, se circulă pe o singură bandă. Pe parcursul zilei de ieri și astăzi colegii au interacționat inclusiv cu compania care va repara acest drum Sărăteni-Bălți și înțeleg că ei rapid vor restaura acest sector de drum”, a spus Ion Chicu.

La scurt timp, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că ministrul Sergiu Railean a inspectat azi lucrările de reparație a drumului republican R6: traseul Bălți - Orhei - Chișinău, în apropierea localității Bănești, raionul Telenești, unde din cauza ploilor abundente s-a surpat o porține de drum.

„Drumul a fost reparat în scurt timp din surse financiare ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de către compania ONUR din Turcia”, se arată în comunicatul MEI.

„Apreciez mobilizarea companiei ONUR privind repararea urgentă a porțiunii de drum. Nu putem admite ca în perioada pandemiei să fie obstacole în circulația transportului, în special a ambulanțelor”, a declarat Sergiu Railean conform comunicatului citat.

Potrivit MEI, porțiunea de drum în cauză a fost construită pentru a asigura circulația fără obstacole pe traseul Bălți – Orhei – Chișinău, în timp ce podul de pe acest traseu este în reconstrucție.

La moment sunt în lucru 6 contracte finanțate de BERD pe o lungime totală de 275 km, cu o valoare totală de circa 174.5 milioane euro.

Foto: mei.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile