Logo Realitatea.md

Oamenii de știință au găsit o cale de a lupta împotriva abuzului și a efectelor dăunătoare ale alcoolului

12 Februarie 2018, 14:38 // Life

Oamenii de știință de la  Queensland University of Technology au descoperit că unele antidepresive pot inversa efectele nocive ale alcoolului asupra celulelor creierului.

Experții au făcut experimentul pe șoareci adulți. Aceștia au primit alcool în cantități mari timp de 15 săptămâni, ceea ce a dus la o deteriorare a capacității creierului de a produce noi celule (neuroni). După două săptămâni de tratament zilnic cu tandospiron, oamenii de știință au reușit să restabilească valorile inițiale și să inverseze efectele dăunătoare ale alcoolului, scrie Bani.md.

De menționat că tandospironul (denumirea comercială - Sediel) este un medicament anxiolitic și antidepresiv utilizat în China și Japonia.

„Știm că prin consumul de alcool etilic abilitatea creierului de a dezvolta noi neuroni este inhibată. Alcoolul este foarte dăunător în mod special pentru neuroni.

Alte studii efectuate la șoareci au arătat că tandospironul îmbunătățește neurogeneza creierului, dar aceasta este prima dată când s-a demonstrat că poate inversa total deficitele neurogenice induse de alcool”, a declarat medical neurobiolog  și profesorul Selena Bartlett.

În plus, oamenii de știință au demonstrat că antidepresivul atenuează sindromul de anxietate, caracteristic perioadei de abținere de la consumul de alcool, după o perioadă îndelungată în care s-a consumat frecvent alcool.

Profesorul Bartlett a spus că cercetătorii caută în mod constant noi strategii de tratament pentru abuzul de alcool și dependența de alcool.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)