Logo Realitatea.md

UPDATE! Presa de la Bălți anunță: Igor Șeremet, reținut pentru 72 de ore. Procuratura Anticorupție neagă (VIDEO)

13 Martie 2018, 12:58 // Societate

UPDATE ORA 15:30 Presa de la Bălți, inclusiv și fostul primar Renato Usatîi au anunțat că fostul viceprimar al orașului, Igor Șeremet, a fost reținut pentru 72 de ore de către procurorii anticorupție. În același timp, solicitată de Realitatea.md, Anastasia Mihalceanu, ofițerul de presă al Procuraturii, a negat informația.

Acțiunile demarate la Primăria Bălți au avut loc în cadrul unei anchete cu privire la trucarea unor licitații publice, la moment, fiind ridicate actele necesare din cadrul instituției.

Igor Șeremet și-a dat demisia la începutul acestui an, motivând că Renato Usatîi a fost nemulțumit de faptul că acesta a admis ca problema cu deșeurile din oraș să fie rezolvată cu implicarea Guvernului. 

ULTIMA ORĂ! Viceprimarul orașului Bălți Igor Șeremet și-a anunțat demisia! Motivul - nemulțumirea lui Renato Usatîi (VIDEO)

Ofițeri și procurori anticorupție ar fi făcut o vizită în dimineața acestei zile, 13 martie, primarului interimar Bălți și candidatului la funcția de primar al municipiului, Nicolai Grigorișin, transmite presa locală.

Embed:

Potrivit sursei citate, au fost ridicate documente și hard discuri din birourile Primăriei Bălți în contextul crizei gunoiului din oraș. 

Realitatea.md amintește despre interviul cu fostul administrator al întreprinderii municipale de salubrizare din oraș, Serghei Pcela, care a povestit despre neregulile din Bălți și despre cum întreprinderile municipale au ajuns să fie controlate ilegal de apropiaţi ai lui Renato Usatîi, fostul primar fugar care, în prezent, se află sub protecția rușilor. La sfârșitul lunii decembrie 2017, Serghei Pcela şi-a dat demisia şi l-a acuzat pe Renato Usatîi că problema deşeurilor a apărut din cauza luptei sale politice. 

Chiar și în prezent, municipiul continuă să se confrunte cu criza deșeurilor. Dumitru Rusnac, cofondatorul „Salubrity Solutions” SRL - angajată să colecteze și evacueze gunoiul, s-a văzut nevoit să transmită mai multe scrisori în adresa Primăriei, prin care avertizează că poligonul de depozitare a deșeurilor se închide.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile