Logo Realitatea.md

Octombrie, fără licoarea lui Bachus?! Cricova, Purcari și Mimi, împotriva organizării sărbătorii ”Ziua Vinului”

14 Septembrie 2015, 17:41 // Economie

“Ziua Vinului”, sărbătoare organizată de mai mulți ani în capitală, ar putea să nu mai aibă loc anul acesta. Asta deoarece mai mulți vinificatori din țară s-au pronunțat împotriva organizării evenimentului în condițiile actualei crize economice și a protestelor din Piața Marii Adunări Naționale.

Foto: turism.gov.md

În cadrul unei ședințe de lucru organizate astăzi la Ministerul Agriculturii, companiile producătoare de vinuri Cricova, Purcari și Mimi și-au anunțat dezacordul cu privire la organizarea “Zilei Vinului”, potrivit Bani.md. 

Potrivit unor vinificatori, situația din țară nu este motiv de sărbătoare. ”În situația grea în care se află vinăriile, sufletele și țara poate nu facem concert de Ziua Vinului?”, a scris pe o rețea de socializare Cristina Frolov, director Mimi Wines.

Nici “Cricova” nu consideră oportună organizarea evenimentului în acest an, mai ales în contextul în care Piața Marii Adunări Naționale, locul în care “Ziua Vinului” a fost organizată mai mulți ani la rând, este ocupată de mai bine de o săptămână de protestatari.

“Din experiența altor ani, doar în Piața Marii Adunări Naționale poate fi adunat un număr maxim de vizitatori, care ar justifica bugetul necesar pentru organizarea evenimentului”, a declarat pentru bani.md Sorin Maslo, director marketing la Cricova. 

Continuarea AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile