Logo Realitatea.md

Odăi supraaglomerate, utilaje învechite, personal medical insuficient - cele mai grave probleme ale taberelor de vară din Chișinău

11 Septembrie 2017, 12:57 // Societate

Unele tabere de vară din municipiul Chișinău sunt supraaglomerate, acestea duc lipsă de personal medical, iar utilajele pentru prepararea bucatelor sunt învechite. La aceste concluzii au ajuns funcționarii care au efectuat verificări ale taberelor de vară pentru copii, pe parcursul sezonului estival.

Foto simbol: verticalonline.ro

Potrivit șefului Direcției sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, în tabere este o problemă acută în ceea ce privește lucrătorii medicali, în unele tabere fiind angajați doar rezidenți ai USMF.

„Terenurile de joacă nu sunt amenajate corespunzător; este puțin spațiu: într-o odaie pentru trei copii sunt cazați cinci sau chiar șase; utilajul pentru pregătirea bucatelor este învechit”, a declarat Mihai Moldovanu, în cadrul ședinței de azi de la Primăria capitalei.

Funcționarul propune ca anul viitor să fie majorate alocațiile financiare în această direcție, să fie contractat un număr mai mare de tabere de către municipalitate, să fie angajat doar personal calificat și să se facă un control mai strict. De asemenea, Moldovanu a propus organizarea unei mese rotunde la care să se discute toate aceste probleme și modalități de rezolvare a acestora. 

Potrivit șefului Direcției sănătate, printre cele mai bune tabere de vară din municipiu sunt: Camping, Cireșarii, La popas și Alunelul. 

În total, în timpul sezonului estival au fost efectuate 35 de controale în 24 de tabere de vară pentru copii.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile