Logo Realitatea.md

Oferta lui Vlad Plahotniuc pentru Jurnal TV: ”Le pot oferi o soluție bună, dacă jurnaliștii dați afară nejustificat ar putea fi reîntorși la muncă”

24 Ianuarie 2017, 12:44 // Actualitate

Președintele PD, Vlad Plahotniuc, care este acuzat de Jurnal TV că s-ar face vinovat de mutarea sediului postului TV, face o ofertă televiziunii: ”Aștept să-mi transmită o solicitare cu datele tehnice necesare pentru a activa și sunt sigur că le pot oferi o soluție bună”.

captură Jurnal TV

 ”În ceea ce privește spațiul lor nu cunosc situația și nu doar că nu am legătură, dar o spun acum public că sunt gata să caut o soluție pentru un spațiu în condiții decente, astfel încât cei de la Jurnal să depășească această problemă, să poată angaja oamenii înapoi, dacă într-adevăr asta a fost problema reală pentru care i-au dat afară. Aștept să-mi transmită o solicitare cu datele tehnice necesare pentru a activa și sunt sigur că le pot oferi o soluție bună”, declară Plahotniuc într-un interviu pentru Deschide.md

Potrivit liderului PD, chiar dacă Jurnal TV îl critică toată ziua, e bine ca ei sa emită cum au făcut până acum: ”Eu identific mai degrabă avantaje politice în critica lor, toate neadevărurile spuse la adresa mea nu fac decât să arate la momentul potrivit diferența dintre acestea și realitate”.

”Deci, sunt gata să ajut la soluționarea acestei probleme, mai ales dacă la final rezultatul este ca toți acei jurnaliști dați afară nejustificat, în opinia mea, ar putea fi reîntorși la muncă. Mă tem însă că avem de a face doar cu o campanie de victimizare, care ascunde de fapt ceva mult mai urât în spate. Vom vedea. Propunerea mea este publică și sunt gata să mă implic în găsirea unei soluții”, subliniază Vlad Plahotniuc.

Amintim că, pe 12 ianuarie curent, Jurnal TV a anunțat că modifică grila postului TV, astfel încât vor fi păstrate doar câteva produse originale, iar restul vor fi închise. Totodată, majoritatea angajaților au fost concediați.

Într-o declarație publică, conducerea Jurnal Trust Media a menționat că proprietarul clădirii în care televiziunea își are sediul timp de aproape şapte ani a reziliat unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune, obligându-i să părăsească sediul într-un termen de 35 de zile.

Pe de altă parte, proprietarul clădirii spune că Jurnal TV nu și-a achitat datoriile, care durează de mai mulți ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile