Logo Realitatea.md

OFICIAL! Veronica Herța renunță la mandatul de deputat. AFLĂ cine-i ocupă locul (FOTO)

06 Ianuarie 2015, 15:06 // Politica

Șefa Direcției generale finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, Veronica Herța, aleasă în funcția de deputat în Parlament din partea Partidului Liberal s-a dezis de funcția de ales al poporului. Acesta este primul deputat ales în Parlamentul legislaturii a XX-a, care s-a dezis oficial de funcție. Următorul candidat la funcția de deputat pe lista PL este Mihaela Iacob, șefa adjunctă a Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a primăriei capitalei.

Șefa Direcției finanțe a Primăriei municipiului Chișinău a declarat încă ieri pentru Realitatea.md că, cel mai probabil se va retrage din funcția de deputat în favoarea funcției ocupate actualmente în Administrația Publică Locală. Anunțul oficial a fost făcut chiar de Veronica Herța prin intermediul paginii sale de pe rețeaua de socializare Facebook, unde a plasat o poză cu cererea adresată „Președintelui Parlamentului Republicii Moldova”.

„Subsemnata Veronica HERȚA, deputat în Parlamentul R. Moldova, din partea Partidului Liberal, solicit să fiu demisă din calitatea de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, în legătură cu incompatibilitatea funcției de șef al Direcției Generale Finanțe a Primăriei Municipiului Chișinău cu cea de deputat”, scrie Veronica Herța în cerere.

Veronica Herța a fost aleasă în funcția de deputat fiind plasată pe locul 9 a listei candidaților Partidului Liberal.

Realitatea.md amintește că primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost prima persoană care a anunțat că va renunța la mandatul de deputat în Parlament, în favoarea primăriei, în legătură cu incompatibilitatea celor două funcții. Acesta are la dispoziție încă o zi pentru a renunța oficial la mandat.

Foto: facebook.com/veronica.herta

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile