Logo Realitatea.md

Oficial! Vlad Filat NU poate vota din închisoare. Explicația

09 Noiembrie 2015, 22:24 // Politica

Liberal-democratul Vlad Filat nu poate vota din Penitenciarul nr. 13, chiar dacă mai deține mandatul de deputat. O declarație în acest sens a fost făcută de Valeriu Streleț, la emisiunea ”În PROfunzime”, de la PRO TV Chișinău.

”Colegii au depus un demers către Procuratură, au primit răspuns negativ. Procuratura a spus că Vlad Filat poate vota doar fiind prezent în sala de ședințe, nu de la distanță, din moment ce regulamentul nu prevede o asemenea procedură. Altfel, ar putea vota toți cei care sunt peste hotare”, a menționat Streleț.

Menționăm că Vlad Filat a fost transferat într-o altă celulă, în urma plângerilor venite din partea altor deţinuţi, care au spus că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza acestuia.

Realitatea.md amintește că liderul PLDM, Vlad Filat, este reținut preventiv pe un termen de 30 zile. Liberal-democratul a rămas fără imunitate parlamentară în cadrul ședinței de joi, 15 octombrie, a Parlamentului, când 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității, pentru implicarea în frauda bancară și cauzarea unui prejudiciu estimat la sute de milioane de dolari.

În urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție la domiciliul liberal-democratului Vlad Filat au fost găsite o serie de acte secrete. Mai mult, au fost găsite documente cu grif secret ale unor instituții publice din țară, precum și note informative privind protestele din centrul Chișinăului, din care rezultă filarea unor persoane, inclusiv politicieni.

Avocații lui Vlad Filat au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării. În context, Departamentul Instituţiilor Penitenciare a iniţiat o anchetă internă, pentru a verifica veridicitatea afirmaţiilor apărării. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”