Logo Realitatea.md

OFICIAL! Deputatul liberal Iurie Dârda a părăsit partidul și fracțiunea parlamentară

21 Septembrie 2017, 12:29 // Politica

Deputatul Iurie Dârda a părăsit rândurile Partidului Liberal, cât și fracțiunea parlamentară. Anunțul a fost făcut acum două săptămâni, iar astăzi, în cadrul ședinței speciale a Parlamentului, deputatul a declarat oficial că pleacă din fracțiunea PL din Parlament. 

Foto: Facebook.com

Potrivit lui Dârda, în interiorul Partidului Liberal ”nu există energia necesară pentru mobilizare și nici dorință, ca PL să fie credibil în fața cetățenilor”. Mai mult, acesta afirmă că liberalii au nevoie de un plan de acțiuni pentru a ieși din criză, însă ”nu are cine să-l întocmească”.

”PL se pare că este deja la final de drum, tare sper că greșesc când scriu asta, dar cu actualul mod de a face politica nu cred că vom reuși nici măcar să se apropie de pragul de trecere în Parlament la viitoarele alegeri. Am constatat că voința de schimbare pe interior nu există, este o lipsă totală de energie, nu există un plan de ieșire din această criză și nici nu văd cine l-ar putea face. Oricine vine cu un plan care presupune schimbări pe interior este perceput ca un dușman care vrea să aducă la schimbări în conducerea partidului. Asta am înțeles și din discuțiile cu colegii, puțini sunt cei care mai speră și sunt gata să-și asume acțiuni care să ducă la revitalizarea PL-ului, acțiuni mai dureroase, dar absolut necesare pentru a însănătoși politica partidului”.

Realitatea.md amintește că deputatul liberal Iurie Dârda a anunțat la începutul acestei luni că va părăsi partidul din care face parte, menționând că va rămâne în Legislativ ca deputat independent. 

Motivul pentru care a făcut acest pas ar ține de „o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii deputatului a și celor apropiați lui” care s-ar putea răsfrânge asupra partidului.

CITEȘTE ȘI: 

Mihai Ghimpu comentează plecarea din PL a deputatului Iurie Dârda: Era evident acest pas. I s-a pus cuțitul la gât

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 0.0000%
USD USD 16.6691 0.0000%
RUB RUB 0.2936 0.0000%
RON RON 4.4005 0.0000%
UAH UAH 0.6156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile