Logo Realitatea.md

OFICIAL! Eduard Grama nu mai este ministru. Dodon a semnat DECRETUL de revocare a acestuia (DOC)

20 Martie 2017, 10:17 // Politica

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost revocat oficial de la conducerea ministerului. Decretul a fost semnat de către președintele Dodon astăzi, 20 martie. Acesta intră în vigoare de la data semnării.

Realitatea.md amintește că ministrul Agriculturii a fost reținut, fiind plasat în arest la domiciliu. Asta după ce, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, inclusiv în biroul ministrului.

Acțiunile fac parte din dosarul privind încercarea de a înstrăina mai multe hectare de teren aflate în posesia Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, din comuna Stăuceni. În acest sens, acum câteva luni, 12 persoane au fost reținute în dosar, printre care foști și actuali funcționari, avocați, juriști, un fost ministru al Justiției și alții. 

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat, în cadrul unui briefing, că un fost conducător din cadrul Colegiului Național de Viticultură și Vinificație a oferit bani ministrului Agriculturii pentru a întreprinde acțiuni în favoarea persoanelor care voiau să intre ilegal în posesia a circa 9 hectare adiacente Colegiului.

Acum două săptămâni, Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat în judecată cauza penală în privinţa a cinci persoane, învinuite de însuşirea bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, falsificând probe în procesul civil. 


Citește și:

Eduard Grama, pus sub învinuire! Procurorii cer suspendarea acestuia din funcția de ministru al Agriculturii

I s-a făcut rău după ce a fost audiat la CNA. Ministrul Eduard Grama, transportat cu o ambulanță la spital

ULTIMA ORĂ! Ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a fost reținut de ofițerii CNA pentru 72 de ore. Conferința Procuraturii Anticorupție - în direct pe Rlive.md

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a dezvăluit cine i-ar fi dat mită ministrului Agriculturii, Eduard Grama – VIDEO

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4418 -1.8463%
USD USD 16.7682 0.1015%
RUB RUB 0.2674 -0.7055%
RON RON 4.1707 -1.7410%
UAH UAH 0.6374 -0.2348%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile