Logo Realitatea.md

Oficial polonez: Aspirațiile de integrare europeană ale R. Moldova vor fi susținute întotdeauna de Republica Polonă

23 Iulie 2018, 20:43 // Actualitate

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit cea de-a V-a sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone. 

Copreședinții Adunării Parlamentare, Nae-Simion Pleșca și Ryszard Terlecki, precum și Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi au menționat că Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și Republicii Polone reprezintă o platformă importantă pentru consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie între cele două țări, precum și un instrument eficient de extindere a relațiilor la nivel bilateral, regional și european.

”Apreciem susținerea Poloniei acordată parcursului european al Republicii Moldova, precum și domeniilor de implementare ale politicilor de dezvoltare și reforme în țara noastră. Ne bucurăm că Polonia ocupă poziția de frunte printre țările UE la importul vinurilor moldovenești”, a menționat Nae-Simion Pleșca.

”Aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova vor fi susținute întotdeauna și la toate nivelurile de Republica Polonă. Noi vom susține accesul în Uniunea Europeană a Macedoniei, Ucrainei, Albaniei, Muntenegrului, Georgiei și Moldovei. Un prim pas este cel de promovare a vinului pe piața poloneză”, a precizat Vicemareșalul Sejmului Republicii Polone, Ryszard Terlecki.

”Ne dorim să fie ireversibil cursul de integrare europeană a Republicii Moldova, iar ajutorul și implicarea Poloniei sunt importante în atingerea acestui deziderat”, a declarat Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi.

Dezbaterile s-au desfășurat în cadrul a trei panele de discuții. Parlamentarii au discutat despre implementarea Acordului de Asociere cu UE și experiența poloneză în procesul de preaderare, programele de asistență poloneză aflate în desfășurare în Republica Moldova, noile mecanisme de valorificare a efectelor cooperării interparlamentare, post-conferința interparlamentară ”Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic – provocările actuale de securitate”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9987 0.4664%
USD USD 16.6839 0.2723%
RUB RUB 0.2474 -0.3223%
RON RON 4.0796 0.5422%
UAH UAH 0.6009 0.3339%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
30 iul, 17:46 //

UPDATE: CNA și PA au găsit noi sume colosale, pe lângă cele din birou, acasă la șeful de secție de la CRDM reținut în dosarul „tomografiei” (FOTO)

02 aug, 13:38 //

Jucării, fotografii 18+, prezervative! Ce au găsit acasă la avocatul din Chișinău învinuit de trafic de copii (VIDEO)

07 aug, 07:01 //

Foto: captura video (video) Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, filmată în timp ce agresează cu mătura un jurnalist ”Radio Orhei”

31 iul, 14:50 //

Foto: zdg.md Milioane de lei în birou și la bancă, dar... Casa modestă în care locuiește medicul șef din dosarul „tomografiei” (FOTO)

08 aug, 11:12 //

Grupare criminală, dirijată de un fost angajat al poliției, deconspirată. PCCOCS și INI au oferit detalii „din culise” (VIDEO)

26 iul, 11:30 //

Foto simbol: anta.gov.md UPDATE: Descinderi matinale PA+CNA, prin Chișinău: În total, pe dosar, sunt 10 persoane bănuite. DETALII!

26 iul, 08:08 //

Jizdan, la cros cu noaptea-n cap! Ministrul de Interne a dat live pe Facebook de pe terenul de sport (VIDEO)

01 aug, 15:14 //

Filip vrea ”capul” șefilor de la PTF și Vama Leușeni: Decizia, luată în urma unor vizite inopinate (VIDEO)

30 iul, 13:53 //

Foto: Facebook/Igor Dodon Ce a răspuns Dodon când a fost întrebat de unde a luat bani pentru monumentul instalat în Rusia, în semn de prietenie dintre Petru I și Dimitrie Cantemir (FOTO)

31 iul, 10:07 //

Interceptările AUDIO dintre doi suspecți din dosarul „Tomografiei”: „E cam tâmpită! Poate o fac oficial? Cum credeți, e periculoasă?..” (AUDIO)