Logo Realitatea.md

Oficialii moldoveni, SURPRINȘI de reacția Rusiei la nota expediată în care se menționa că mai mulți funcționari au fost hărțuiți politic (VIDEO)

20 Martie 2017, 16:11 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

Rusia a reacționat „moderat și constructiv” la nota expediată de autoritățile moldovenești în care se menționa că mai mulți funcționari moldoveni au fost hărțuiți politic la intrarea sau tranzitul acestei țări. Informația a fost oferită de către Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei conferințe online cu mai mulți jurnaliști din Moldova.

Embed:

„Am fost surprinși plăcut de reacția moderată și constructivă a oficialilor din Federația Rusă, atât a purtătorului de cuvânt al MAE, cât și a viceministrului de externe, domul Karasin, spre deosebire și cu regret a unor reprezentanți ai clasei politice din Moldova, care au fost mai puțin constructiv și în detrimentul cetățenilor”, a precizat speakerul Andrian Candu.

Totuși, Președintele Parlamentului spune că nu a fost recepționat un răspuns definitiv, ci doar confirmat faptul că nota transmisă din partea Republicii Moldova va fi examinată în detaliu.

„Noi nu am primit răspuns direct la notă. Am primit răspuns că notă se i-a în considerare în mod serios, se examinează cele ce se menţionează în notă. Este un caz mai deosebit şi sensibil, de aceea, ei şi-au luat timp pentru a examina tot ce am menţionat noi în notă și tot ceea ce le-am trimis lor ca informaţie, toate dosarele, greutatea de dovezi. Nici nu vrem să-i grăbim, să examineze nota foarte atent.

Citește și:

ULTIMA ORĂ! Coaliţia de guvernare, HĂRȚUITĂ politic în Federaţia Rusă. Autoritățile sunt îndemnate să evite deplasările în această țară până la elucidarea problemei

Rusia, despre nota trimisă de către Chișinău cu privire la hărțuirea oficialilor moldoveni: Nu este un document simplu, dar suntem gata să cooperăm

Igor Dodon, despre nota difuzată de Parlament: Decizia de a le interzice oficialilor să meargă în Federația Rusă este una deplasată

Andrian Candu critică vizita președintelui Igor Dodon în Rusia: „Îmi pare foarte rău”

Andrian Candu, luat la rost de comunista Ina Șupac: În baza la ce împuterniciri ne recomandaţi să ne abținem de la vizite în Federația Rusă (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)