Logo Realitatea.md

Oficialii moldoveni, SURPRINȘI de reacția Rusiei la nota expediată în care se menționa că mai mulți funcționari au fost hărțuiți politic (VIDEO)

20 Martie 2017, 16:11 // Politica
// Autor:  
Petru Cosoi

Rusia a reacționat „moderat și constructiv” la nota expediată de autoritățile moldovenești în care se menționa că mai mulți funcționari moldoveni au fost hărțuiți politic la intrarea sau tranzitul acestei țări. Informația a fost oferită de către Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei conferințe online cu mai mulți jurnaliști din Moldova.

Embed:

„Am fost surprinși plăcut de reacția moderată și constructivă a oficialilor din Federația Rusă, atât a purtătorului de cuvânt al MAE, cât și a viceministrului de externe, domul Karasin, spre deosebire și cu regret a unor reprezentanți ai clasei politice din Moldova, care au fost mai puțin constructiv și în detrimentul cetățenilor”, a precizat speakerul Andrian Candu.

Totuși, Președintele Parlamentului spune că nu a fost recepționat un răspuns definitiv, ci doar confirmat faptul că nota transmisă din partea Republicii Moldova va fi examinată în detaliu.

„Noi nu am primit răspuns direct la notă. Am primit răspuns că notă se i-a în considerare în mod serios, se examinează cele ce se menţionează în notă. Este un caz mai deosebit şi sensibil, de aceea, ei şi-au luat timp pentru a examina tot ce am menţionat noi în notă și tot ceea ce le-am trimis lor ca informaţie, toate dosarele, greutatea de dovezi. Nici nu vrem să-i grăbim, să examineze nota foarte atent.

Citește și:

ULTIMA ORĂ! Coaliţia de guvernare, HĂRȚUITĂ politic în Federaţia Rusă. Autoritățile sunt îndemnate să evite deplasările în această țară până la elucidarea problemei

Rusia, despre nota trimisă de către Chișinău cu privire la hărțuirea oficialilor moldoveni: Nu este un document simplu, dar suntem gata să cooperăm

Igor Dodon, despre nota difuzată de Parlament: Decizia de a le interzice oficialilor să meargă în Federația Rusă este una deplasată

Andrian Candu critică vizita președintelui Igor Dodon în Rusia: „Îmi pare foarte rău”

Andrian Candu, luat la rost de comunista Ina Șupac: În baza la ce împuterniciri ne recomandaţi să ne abținem de la vizite în Federația Rusă (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”