Logo Realitatea.md

UPDATE: 4 angajați ai SPCSE au fost REȚINUȚI în urma perchezițiilor SPIA și a Procuraturii Anticorupție. Printre ei și un șef de secție

12 Iulie 2017, 10:43 // Societate

UPDATE 12:10 Patru angajați ai SPCSE au fost reținuți în urma perchezițiilor SPIA și ale Procuraturii Anticorupție, potrivit surselor Realitatea.md.

Printre reținuți ar fi: șeful Secției apărare împotriva incendiilor a Departamentului salvatori și pompieri din sectorul Buiucani; specialistul superior al Secției de apărare împotriva incendiilor a Departamentului pompieri și salvatori din sectorul Centru și un inspector principal al DSE din sectorul Ciocana. Funcționarii sunt bănuiți de corupere pasivă.

Angajații SPCSE sunt suspectați că în perioada lunilor martie-mai 2017, au primit de la anumiți agenți economici bunuri ce nu li se cuvin pentru a „închide ochii” la anumite încălcări depistate în urma controalelor efectuate.

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne și procurorii anticorupție au descins azi-dimineață în birourile unor angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din capitală. La această oră aici au loc percheziții. Funcționarii ar fi vizați într-un dosar de corupție.

Ofițerul de presă al SPCSE Liliana Pușcașu, a confirmat informația pentru Realitatea.md: „Se efectuează măsuri procesuale în unele subdiviziuni ale SPCSE, efectuate de SPIA”, a precizat ofițerul de presă. 

Informația a fost confirmată și de ofițerul de presă al SPIA, Alexandru Todos, acesta însă nu a oferim mai multe detalii: „După finalizarea perchezițiilor, vom veni cu o informație oficială”, a menționat ofițerul de presă.

La moment nu se cunoaște câți funcționari sunt vizați. 

Contactat telefonic șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, ne-a rugat să revenim mai târziu.

Citeste tot despre: coruptie, percheziţii, SPCSE, SPIA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7119 0.2691%
USD USD 16.8184 0.2091%
RUB RUB 0.2743 0.8085%
RON RON 4.2607 0.3557%
UAH UAH 0.6438 0.0466%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile