Logo Realitatea.md

Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie vor fi donate copiilor din Republica Moldova

16 Mai 2018, 20:35 // Societate

Ajutoarele umanitare sunt destinate copiilor de la Centrul de zi pentru copii cu dizabiități „Phoenix” din orașul Râșcani și copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Ajutorul vine din partea Asociației „Moldova-AID", fondatorul căreia este Victoria Dunford, reprezentantă a diasporei din Marea Britanie și a Asociației britanice Comunication Workers Union Humanitarian Aid.

Astăzi, primele ajutoare umanitare s-au îndreptat către copiii de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

În discursul său, șefa Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, Olga Coptu a apreciat efortul de implicare în acest act de binefacere al Victoriei Dunford și a lui Vlad Trofim, fost elev al Liceului, actualmente stabilit în Anglia, menționând că BRD susține membrii diasporei care vor să organizeze sau să desfășoare diverse activități în Republica Moldova. Totodată, șefa BRD a adus mulțumiri atât Asociațiior care au contribuit la aducerea ajutoarelor umanitare.

La rândul său, Victoria Dunford a ținut să le mulțumească colegilor ei pentru colaborare și BRD-ului pentru susținere la realizarea acestei misiuni, subliniind că este imposibil să faci orice fără o echipă și fără încrederea oamenilor. „Am format „Mad-AID" ca să ajutăm și ne reușește datorită donatorilor, instituțiilor publice care ne oferă suport. Este o muncă enormă", a afirmat Victoria Dunford. Către final, reprezentata diasporei noastre din Marea Britanie, le-a spus copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv că totul e posibil în viață, subliniind că trebuie să viseze, să știe ce-și doresc și să muncească.

Asociația „Moldova-AID" a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, având scopul de a distribui echipamente mediacale, ecipamente și tehnologii specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în marea Britanie. În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale, case de copii, cetățeni etc. Începând cu anul 2015, Asociația „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA. Membrii CHUWA sunt angajați ai Rețelelor de Comunicații ale Regatului Unit, care în timpul liber distribuie în toată Europa ajutoare umaitare cu mașinile puse la dispoziție de Royal Mail (Poșta Regală).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile