Logo Realitatea.md

Opt candidați la funcția de deputat sunt pe lista circumscripției uninominale nr. 43, or. Cahul

17 Februarie 2019, 07:00 // Alegeri

Pe circumscripția uninominală nr.43, or. Cahul, au fost înregistrați în cursa pentru un fotoliu de deputat în Parlament tocmai opt candidați. Este vorba despre Oleg Creciun de la PDM (nr.1); Evgheni Osadcenco de la PSRM (nr.2); Antonina Belobrova de la Partidului ȘOR (nr.3); Gheorghe Ghețivu de la PCRM (nr.4); Sergiu Tutovan de la Blocul ACUM DA PAS (nr.5); Sergiu Rența de la Partidul Nostru (nr.6); Ștefan Secăreanu de la PL (nr.7) și candidatul independent Ion Groza (nr.8).

Primul pe listă este candidatul democraților. Oleg Creciun este medic de profesie și deținea funcția de director al IMSP „Spitalul Raional Cahul”. Citește declarația sa de avere.

Cu nr.2 pe listă, este Evghenii Osadcenco, care a indicat că a fost asistent de deputat în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, iar de la acest loc de muncă, anul trecut, a ridicat în total un venit peste 84.000 de lei. Vezi aici mai multe despre averea sa.

Antonina Belobrova este candidata din partea Partidului ȘOR cu nr.3 pe listă. Ea este economistă de profesie, dar deține funcția de președintă a organizației teritoriale a partidului din partea căruia candidează la parlamentare. Declarația sa de avere.

Cu nr.4 pe listă este Gheorghe Ghețivu de la comuniști. El este specializat în economie și în managementul de construcții. Activează în calitate de director la SA Apă-Canal Cahul, dar ce venit a obținut din salariul său este indicat aici.

Următorul este candidatul Blocului ACUM DA PAS, Sergiu Tutovan, care este agronom de profesie. Mai multe despre ce face și ce avere are, vezi aici.

Sergiu Rența, candidatul din partea Partidului Nostru cu nr.6 pe listă, are studii în relații economice internaționale. În prezent, este neangajat în câmpul muncii. Declarația sa de avere, poate fi citită aici.

Cu nr.7 pe lista de pe această circumscripție apare Ștefan Secăreanu de la liberali. Acesta este jurnalist de profesie și activează la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Declarația sa de avere.

Ultimul pe listă, cu nr.8, este candidatul independent Ion Groza. Acesta este președintele raionului Cahul. Citește și ce a indicat în declarația sa de avere pentru anului trecut.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile