Logo Realitatea.md

Orange și-a luat astăzi licențele pentru telefonie mobilă. A plătit 25,5 milioane de euro

01 August 2014, 16:23 // Economie

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a eliberat astăzi companiei "Orange Moldova" trei licenţe pentru dreptul de utilizare a resurselor de spectru radio disponibile în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii mobile celulare terestre.

Foto: www.noi.md

Licenţele au fost înmânate directorului general al SA „Orange Moldova”, Ludmila Climoc, de către directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa.

ANRCETI a eliberat licenţele respective, la cererea SA "Orange-Moldova", prin încredinţare directă. Licenţele au fost eliberate după ce S.A. „Orange Moldova” a achitat suma integrală a taxelor de licenţă pentru fiecare din benzile de frecvenţe. În total, în bugetul de stat a fost achitat suma de 25,5 de milioane de euro, echivalentul în lei moldovenești.

După înmânarea licenţelor, directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa, a declarat că utilizarea celor trei licenţe, în regim de neutralitate tehnologică, va permite companiei Orange Moldova să asigure sporirea capacităţii reţelelor sale existente, extinderea zonelor acoperite cu reţele mobile de bandă largă 3G şi 4G, ceea ce va facilita migrarea consumătorilor de la reţelele 2G şi 3G la reţele şi servicii mai avansate – 4G, iar în viitor şi 5G. În acest fel, cetăţenii ţării noastre vor putea beneficia de mai multe servicii calitative în bandă largă, în zone mult mai extinse, a menţionat Grigore Varaniţa.

La rândul său, directorul general al SA „Orange Moldova”, Ludmila Climoc, a accentuat că pentru companie primirea acestor trei licenţe înseamnă posibilitatea de a aduce în Moldova cele mai performante tehnologii din domeniu pe care le transformă în servicii accesibile, utile şi de calitate pentru toţi locuitorii tării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile