Logo Realitatea.md

Orașul Hîncești va deveni Capitală Cultural Turistică pentru o zi! Operele lui Eugen Doga, degustații de vin și excursii, incluse în program

23 Septembrie 2017, 10:53 // Life

Orașul Hîncești va deveni astăzi Capitală Cultural Turistică pentru o zi, iar în centrul atenției pentru turiști este propus pentru descoperire monumentul turistic și legendara bijuterie a raionului – Complexul Arhitectural Manuc Bey.

Conacul lui Manuc-Bei a fost construit la începutul secolului al XIX-lea de către diplomatul și negustorul de origine armeană Manuc Bei Mirzoian. După reconstrucție, conacul și-a recăpătat aspectul inițial datorită faptului că au fost găsite în Sankt-Peterspurg schițele originale ale proiectelor edificiilor, elaborate de arhitecul Bernardazzi. Complexul istorico-arhitectural „Conacul Manuc Bey” a fost reabilitat în cadrul proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin promovarea Conacului Manuc Bey, Complexului Mortuar Elena Ioan Cuza și a Muzeului Bleschiunov”, sub auspiciile Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Moldova 2007-2013”. Valoarea totală al proiectului a fost de circa 2,5 milioane de euro.

Astfel, pe 23 septembrie, orașul Hîncești va deveni Capitală Cultural Turistică pentru o zi. Toți doritorii pot deveni turiști la noi acasă pentru a descoperi valorile culturale și materiale de care ne mândrim și totodată să devenim ambasadorii țării noastre invitând prietenii de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova.

În continuare vă propunem lista destinațiile turistice din raionul Hîncești, iar la finalul serii vă așteptăm să ne delectăm cu operele maestrului Eugen Doga de la Complexul arhitectural Manuc Bey:

• Mănăstirea Hîncu

• Vinăria Dealul Morilor, s. Buțeni,

• Vinăria Hîncești

• Tiroliana din Hîncești (tel: 0690 40 281)

• Vinăria Mihai Sava (s. Costești) (50 lei degustație de 4 vinuri + cașcaval și nuci) (tel: 069309134)

• Muzeul de Istorie şi Studiere a Ţinutului Natal din castelul de vânătoare Manuc-Bey, în trecut Casa de vînătoare a lui Manuc-Bey (1831-1907)

• Monument arhitectural Conacul Manuc Bey (tel:69885248)

• Târg „Produs de Hîncești” la Conacul Manuc Bey

• Concertul maestrului Eugen Doga

Acest traseu face parte din campania de promovare a Moldovei turistice – „Fii Oaspetele Nostru”. Campania aparține tuturor și orice locuitor al Moldovei se poate asocia cu ea. Fiecare moldovean poate deveni ambasadorul țării invitând prietenii săi de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova. Fii Oaspetele Nostru la Soroca!

Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei, a Oficiului Național al Viei și Vinului, și cu sprijinul Consiliului Raional din Soroca.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)