Logo Realitatea.md

Organizațiile de tineret a două partide au lansat campania „Hârtie și săpun”. Ce presupune aceasta (VIDEO)

12 Aprilie 2018, 17:28 // Societate

Mai mulți tineri, membri ai organizațiilor de tineret, ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și ai Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” au lansat astăzi o campanie „Hârtie și săpun”, prin intermediul căreia își doresc să motiveze reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) să asigure toate instituțiile de învățământ din țară cu săpun, hârtie igienică și aparate de uscat mâinele.

Foto: PAS Youth/Facebook

Totodată, tinerii au lansat și o petiție on-line, pentru a colecta semnături și a prezenta MECC cerințele și doleanțele elevilor din școlile din Moldova unde blocurile sanitare sunt într-o stare deplorabilă, nu dispun de strictul necesar pentru igienă, iar în unele cazuri veceurile sunt afară, fapt ce este inadmisibil.

În cadrul campaniei, membrii organizațiilor de tineret a celor două partide își propun să colecteze peste o mie de semnături, pentru ca fiecare școală să fie asigurată cu hârtie igienică, săpun, substanțe biodistructive și uscătoare pentru mâini. De asemenea, aceștia solicită și elaborarea unui regulament sanitar pentru instituțiile de învățământ general după modelul celui pentru instituțiile de educație timpurie.

Potrivit tinerilor PAS și PPDA, un studiu al Agenției Naționale de Sănătate Publică arată că una din zece instituții de învățământ nu corespunde normelor sanitare minime. De asemenea, un alt studiu realizat de UNICEF, spune că în doar 74% de instituții există lavoare în cantină și în 24%, lavoare în veceuri.

CITEȘTE ȘI:

Vital, dar tabu! Elevii trag un semnal de alarmă și povestesc despre blocurile sanitare din școli: Este săpun, când vine o comisie (FOTO, VIDEO)

Citeste tot despre: campanie, hârtie și săpun, PAS, PPDA, tineret, veceu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 0.4108%
USD USD 17.7526 0.2558%
RUB RUB 0.2769 1.6893%
RON RON 4.1404 0.4488%
UAH UAH 0.7171 0.3218%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile