Logo Realitatea.md

Organizatorii Festivalului culorilor susțin că au achitat pentru curățarea vopselei din PMAN, dar serviciul nu a fost prestat la timp! Răspunsul Primăriei

11 Septembrie 2017, 10:57 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

Organizatorii Festivalului culorilor susțin că au achitat pentru serviciul de curățare a vopselei, dar acesta nu a fost prestat la timp: „Conform contractului semnat cu Exdrupo, ei trebuiau să intervină sâmbătă seara cu stropitori pentru a spăla pulberea, dar din anumite motive s-a întârziat”, spune Eugeniu Dabija, PR manager al companiei Darwin.

Colaj Realitatea.md. Sursa foto: Facebook/Darwin.md, Realitatea.md

Reprezentanții Exdrupo nu ne-au răspuns la telefon pentru a confirma această informație, însă șeful Direcției relații publice a Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc susține că muncitorii nu au putut să intervină cu stropitorile din motiv că echipamentele nu au fost evacuate din PMAN în timpul cuvenit.

„Nu este vorba că vopseaua nu se curăță, dar aceasta a ajuns și pe Arcul de Triumf... În declarațiile sale de la ședința Primăriei domnul Grozavu a avut în vedere că ar trebui să vedem, dacă mai permitem agenților economici închiderea Pieței sau să fie permis acest lucru doar în cazul sărbătorilor naționale”, a precizat Vadim Brînzaniuc. 

La rândul lor, organizatorii Festivalului culorilor susțin că, în cazul în care Consiliul Municipal va decide limitarea acestor tipuri de evenimente în PMAN, se vor conforma și vor căuta o altă locație pentru edițiile viitoare.

Amintim că azi, la ședința Primăriei Chișinău, primarul interimar Nistor Grozavu s-a arătat nemulțumit de dezordinea din PMAN, după Festivalul culorilor, dar și de faptul că traficul în Piață este sistat prea des, ceea ce, în opinia sa, creează incomodități locuitorilor orașului. Acesta a menționat că Executivul Primăriei ar putea propune un proiect de decizie către CMC prin care să se limiteze organizarea acestor tipuri de evenimente în PMAN.

Ediția din acest an a Festivalului culorilor a fost organizat sâmbătă, 9 septembrie. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat circa zece mii de persoane. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6952 -0.1120%
USD USD 16.8672 -0.3321%
RUB RUB 0.2980 -0.2677%
RON RON 4.4405 -0.3322%
UAH UAH 0.5855 -0.4082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile